CRISI SANITÀRIA

Controls per evitar sortides a Setmana Santa

Un miler de mossos d'esquadra vetllaran per avortar desplaçaments innecessaris

Buch assegura que fins ara no era necessària l'ajuda de l'Exèrcit a Catalunya

zentauroepp52847707 coronavirus200319104937

zentauroepp52847707 coronavirus200319104937 / Paco Freire SOPA Images via ZUMA

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

La crisi sanitària provocada pel coronavirus deixarà un panorama inèdit a les carreteres a Setmana Santa. En comptes d’operació sortida, aquest any les forces de seguretat busquen «que no hi hagi cap caravana», ha dit el conseller d’Interior, Miquel Buch. Un miler de mossos d’esquadra vetllaran per evitar desplaçaments innecessaris amb motiu del cap de setmana i l’inici dels dies festius, en els prop de 200 controls que es muntaran a les carreteres catalanes.

La policia catalana ha reforçat els controls a les carreteres per garantir que «tothom es quedi a casa» i evitar que els ciutadans incompleixin l’obligació de confinament desplaçant-se a segones residències i llocs de vacances.

«Recordem que està prohibit anar a la platja, amb bicicleta o sortir a córrer; cal passar-se el cap de setmana a casa», ha advertit el conseller. 

L’Exèrcit, a Catalunya

Notícies relacionades

Buch també ha parlat del motiu pel qual la Generalitat no ha acceptat fins ara la Unitat Militar d’Emergències (UME). Ha dit que la Generalitat «té servei d’emergències propi», que fins fa uns dies era «suficient per proveir» Catalunya.

«Per solidaritat no vam exigir altres serveis. Si és necessari ara que l’UME doni un cop de mà, que ens ajudi a desinfectar alguna residència, està bé. No barregem les coses i no busquem disputes on no n’hi ha», ha afegit, malgrat les declaracions de membres del Govern en les passades setmanes.