les conseqüències de la pandèmia

María Jesús Montero: «El coronavirus tindrà una repercussió greu en els comptes públics»

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern afirma que caldrà buscar recursos apel·lant a Europa

segea52948277 graf2430  madrid  27 03 2020   fotograf a facilitada por el 200329101526

segea52948277 graf2430 madrid 27 03 2020 fotograf a facilitada por el 200329101526

1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha avisat que la crisi provocada pel coronavirus «tindrà una repercussió greu en els comptes públics» i ha destacat que el més important és la salut dels ciutadans. En una entrevista a Catalunya Ràdio, aquest diumenge, Montero ha assegurat que, després dels acomiadaments temporals i definitius que es produiran, caldrà «buscar recursos apel·lant a Europa»

. «Necessitem una Europa més unida que mai i a l’altura de les circumstàncies» i que ningú es quedi enrere, ha recalcat la ministra, que ha assegurat que estan fent tot el possible per contractar sanitaris i ampliar espais dins dels hospitals. Montero ha explicat que el Govern ha decidit reduir la mobilitat seguint les recomanacions de persones encarregades de l’anàlisi científica de la pandèmia: «És molt fàcil especular sobre mesures quan no ets al comitè tècnic», ha respost la portaveu sobre la pregunta si aquestes mesures es podrien haver pres abans.

Notícies relacionades

Ha dit que el Govern ha decidit «aprofitar la Setmana Santa per prolongar aquell període de vacances» i reduir així la mobilitat i ha afirmat que Espanya ha pres les mesures més dràstiques de la UE i que cal aprendre dels comportaments d’altres països. Sobre la compra de material sanitari, Montero ha explicat que hi ha demanda dels mateixos productes a tot el món, «cosa que provoca que la producció nacional se la quedin els països i que hi hagi poca capacitat de fer compra i una competència ferotge».

Els especuladors

Sobre la compra de mercaderia defectuosa, la portaveu del Govern ha concretat que es va tornar la comanda i després es «va reintegrar material vàlid per a lluita contra pandèmia» i ha criticat que hi hagi especuladors que estan aprofitant l’ocasió. Montero ha afirmat que el Govern va començar a adquirir material sanitari des que va començar la pandèmia, i que el nombre d’unitats «depèn de l’evolució», després de la qual cosa ha cridat a ser àgils i prendre les mesures plantejades pels tècnics en 24 hores.