28 set 2020

Anar al contingut

gest solidari

Els aplaudiments de les vuit de la tarda arriben al Congrés

La sessió s'ha interromput perquè els 45 diputats presents a l'hemicicle agraïssin el treball del personal sanitari

Pilar Santos / Agencias

El Congrés dels Diputats ha interromput aquest dimecres a les 20.00 hores la sessió plenària per aplaudir el personal sanitari que treballa en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. Els representants polítics s’han unit, així, a l’homenatge a aquest col·lectiu que la ciutadania realitza des de l’inici de la crisi cada dia als balcons de casa on estan confinats.

Els diputats aplaudeixin també el treball i l’entrega dels professionals sanitaris. Els parlamentaris estan debatent des de les tres de la tarda decrets lleis amb mesures per frenar el coronavirus i provar d’apaivagar les seves conseqüències econòmiques i socials, a més de tractar la pròrroga de l’estat d’alarma.

Agraïment al servei de neteja

«Són les vuit, i com a representants dels ciutadans faríem bé en unir-nos a tots i a totes els que són ara als balcons i a les finestres», ha assenyalat la presidenta de la Cambra baixa, Meritxell Batet, que ha hagut d’aturar temporalment la intervenció del portaveu parlamentari de Més País, Íñigo Errejón, que es dirigia als presents des de la tribuna. 

Així, posats dempeus en els seus escons, els 45 diputats presents en la sessió s’han afegit al que ja s’ha convertit en un ritual del confinament forçós. Hi ha hagut agraïment al servei de neteja de la Cambra baixa, especialment dirigit a les dues netejadores que s’encarreguen de desinfectar la tribuna d’oradors després de les intervencions dels diputats, una cosa que ja va passar la setmana passada quan Valentina Cepeda va rebre els aplaudiments dels diputats mentre netejava el faristol

En l’homenatge d’avui, també han aplaudit el president del Govern, Pedro Sánchez, que esperava a l’hemicicle per intervenir en el debat sobre la pròrroga de l’estat d’alarma, així com els quatre ministres amb responsabilitats en la gestió de la crisi –els de Defensa, Interior, Transports i Sanitat– i la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño.