CORONAVIRUS

El Govern intentarà aprovar la moratòria de lloguers la setmana que ve

Ábalos descarta que l'ajornament de pagament pugui validar-se en el Consell de Ministres d'aquest dimarts

L'Executiu estudia delimitar la mesura als més afectats: «Estem debatent alternatives»

consejoextraordinario140320- 0051

consejoextraordinario140320- 0051 / Jose Maria Cuadrado Jimenez

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El Govern preveu aprovar la reclamada moratòria de lloguers la setmana que ve. El projecte, que ha suscitat importants discrepàncies entre els socis de la coalició, està encara en estudi, de manera que l’Executiu descarta poder validar-la en el Consell de Ministres d’aquest dimarts.  La dificultat més gran rau a delimitar qui es podrien beneficiar d’aquesta mesura mentre duri l’estat d’alarma. 

Notícies relacionades

«Estem estudiant com poder ajudar les persones que han de fer front a un lloguer, estem debatent les alternatives», va confirmar el ministre de Transport, José Luís Ábalos en roda de premsa des de la Moncloa. Segons va explicar, el seu departament ha elaborat un projecte amb diverses opcions que ara s’està estudiant. «Hem fet una proposta. Estem estudiant possibilitats. No demà, però molt probablement en el següent [Consell de Ministres]», va assenyalar.

La mesura ha generat l’enèsima divisió en el si del Govern. Podem defensa que se suspengui el pagament dels lloguers mentre duri l’excepcionalitat i que, en algunes circumstàncies, es compensi els llogaters, informa Miguel Ángel Rodríguez. Els morats es queixen que el Ministeri d’Economia, amb Nadia Calviño al capdavant, ha frenat que la decisió es pugui aprovar aquest dimarts. L’equip més pròxim a Pedro Sánchez no oculta el malestar perquè des de les carteres de Podem s’esbombin les diferències del Consell de Ministres i recorda que la proposta tirarà endavant, però abans s’han de determinar qui en són els beneficiaris. En altres països, com a França, la moratòria es va delimitar a petites empreses i autònoms