Bernat Solé pren possessió per via telemàtica com a conseller d'Exteriors

«Ara, en la complexitat del moment, compromís amb el país i amb els valors republicans», ha apuntat

zentauroepp38360691 bernat sole portavoz de junts pel si200320145312

zentauroepp38360691 bernat sole portavoz de junts pel si200320145312

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El fins ara portaveu adjunt d’ERC al Parlament i alcalde d’Agramunt (Lleida), Bernat Solé, ha promès aquest dissabte, per videoconferència des del seu municipi, el càrrec com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Ho ha fet de manera telemàtica, per videconferència amb el president del Govern, Quim Torra (aïllat per haver donat positiu en coronavirus), i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

«¿Promet complir, fidelment amb la llei, les obligacions del càrrec que assumeix al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?», li ha preguntat Torra, i Solé ha contestat afirmativament des d’Agramunt.

Torra li ha agraït que hagi accedit al càrrec en un moment tan excepcional, per l’emergència del coronavirus, i també ha celebrat que la ciutadania estigui complint el confinament aquest cap de setmana: «Sí que s’està produint de manera efectiva».

Substitut de Bosch

Benat Solé va ser nomenat divendres en substitució d’Alfred Bosch, que va dimitir per la gestió dels casos de presumpte assetjament sexual del seu ex cap de gabinet.

Així ho va anunciar Torra en el seu moment, via Twitter: «Aprofito per donar-li la benvinguda al Govern en un moment de màxima complexitat. Li agraeixo el compromís i la disponibilitat».

Prèviament, en un comunicat, ERC va explicar que havia proposat Solé perquè assumís aquesta responsabilitat i ell l’havia acceptat, i va expressar la seva «il·lusió, determinació i compromís amb el país i amb els valors republicans» a l’acceptar l’encàrrec, tot i que va lamentar que haurà de deixar de ser alcalde, càrrec que ocupava des de fa nou anys i pel qual està investigat per l’organització de l’1-O.

En un tuit, va agrair la confiança a ERC, a Torra i al seu poble: «Gràcies ERC per la confiança. Gràcies MHP Quim Torra per acceptar la proposta. Gràcies Agramunt per haver-me permès treballar al poble que tant estimo. Ara, en la complexitat del moment, compromís amb el país i amb els valors republicans».

«Persona externa»

En el comunicat, ERC reivindicava que «és moment que el Departament estigui liderat per una persona externa a Acció Exterior, que pugui fer una aproximació neutra als últims esdeveniments», en al·lusió velada als casos de presumpte assetjament sexual de l’ex cap de gabinet de Bosch, Carles Garcias, a treballadores de la Conselleria.

Així mateix, va expressar la seva confiança en Solé, «que té molta experiència i competències en gestió d’equips, tal com ha fet a l’ajuntament de la seva ciutat o al Parlament, fent les tasques de coordinació del grup».

El partit republicà també va argumentar que «s’ha volgut prioritzar un perfil més polític que tècnic, tenint en compte que el departament ja té un equip amb un alt coneixement tècnic i del sector que està donant bons resultats en la tasca d’internacionalitzar i presentar Catalunya al món».

A més, defensa que Solé té una «gran experiència en una gestió transparent i participada des de l’administració pública, motiu pel qual es considera un perfil que pot posar de relleu la bona feina que s’ha fet en el Departament en l’àrea de transparència.»

Biografia

Notícies relacionades

Nascut el 1975 a Agramunt, Solé és llicenciat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha exercit com a professor de tecnologia i com a enginyer en l’àmbit empresarial, i milita a ERC des del 2006.

Va ser regidor d’Agramunt del 2007 al 2011, quan va accedir a l’alcaldia (càrrec que ha ocupat nou anys), i és diputat del Parlament des de la legislatura passada, tot i que en l'actual ha assumit un pes més gran dins del grup parlamentari d’ERC, amb un protagonisme públic més gran i fent de portaveu adjunt.