LA GESTIÓ DEL CORONAVIRUS

El PSC carrega contra la «irresponsabilitat» de Torra per les seves declaracions a la BBC

El president denuncia a la televisió britànica que el Govern espanyol «diu que no és necessari» el confinament

psc

psc / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Roger Pascual

El PSC clama contra Quim Torra per la seva «irresponsabilitat». Eva Granados, portaveu socialista al Parlament, ha criticat amb duresa la intervenció del president a la BBC, en la qual ha denunciat que el Govern desatén la seva petició de confinament total de Catalunya pel coronavirus. «La situació és prou greu com perquè a sobre vegem el president de la Generalitat actuant amb aquesta irresponsabilitat», ha tuitejat.

Notícies relacionades

Torra ha retret a la televisió pública britànica la negativa del Govern espanyol a la seva demanda que confini Catalunya. «Els experts i científics que ens aconsellen diuen que la millor manera de frenar el coronavirus és amb confinament domiciliari. Però el Govern espanyol diu que no és necessari, que és preferible mantenir ports i aeroports oberts», ha assegurat el president.

En la línia de l’advertit hores abans per la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, el president ha advertit que si no es prenen mesures dràstiques com el confinament total, el sistema sanitari entrarà en estrès màxim aquest cap de setmana i en col·lapse la setmana que ve.