Estat d'alarma

Possible intervenció d'indústries i empreses per garantir el proveïment

El ministre de Sanitat podrà imposar prestacions personals obligatòries per protegir la salut pública

L'Exèrcit i els cossos de seguretat queden habilitats per garantir el subministrament d'aliments

zentauroepp52749769 mercadona200312093038

zentauroepp52749769 mercadona200312093038 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per garantir el subministrament de béns i serveis necessaris per a la salut pública, el decret pel qual es declara l’estat d’alarma habilita el ministre de Sanitat per poder «intervenir i ocupar transitòriament indústries, fàbriques, tallers, explotacions o locals de qualsevol naturalesa, incloent-hi els centres, serveis i establiments sanitaris de titularitat privada, així com la indústria farmacèutica». També podrà imposar prestacions personals obligatòries si és precís per ajudar a protegir la salut pública.

Alimentació

Notícies relacionades

Per garantir el subministrament alimentari, les autoritats també podran acordar la intervenció d’empresa o serveis, així com mobilitzar les forces i cossos de seguretat de l’Estat i les Forces Armades a fi d’assegurar el bon funcionament de la distribució alimentària, des de la matèria primera fins al consumidor.

El decret també permetrà, quan sigui precís, «l’establiment de corredors sanitaris per permetre l’entrada i sortida de persones, matèries primeres i productes elaborats amb destinació o procedència d’establiments on es produeixin aliments, incloent-hi les granges, fàbriques de pinso per a alimentació animal i els escorxadors».