EL LABERINT CATALÀ

Cs porta a Buch a la fiscalia pels talls de la Meridiana

Els taronges afirmen que pot haver incorregut en un presumpte delicte de prevaricació per permetre aquestes manifestacions independentistes

lorena-roldn

lorena-roldn

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Ciutadans ha registrat aquest dimecres a la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el Director General d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per permetre els talls independentistes a l’avinguda de la Merdiana de Barcelona. Segons els taronges, el titular hauria pogut incórrer en un delicte de prevaricació per permetre aquestes manifestacions i demana a la fiscalia que obri diligències per investigar-ho.

Des del 14 d’octubre del 2019, diverses persones es reuneixen per protestar en aquesta artèria de la capital catalana contra la sentència del procés. La formació apunta que els manifestants impedeixen «fins i tot amb l’ús de la violència, la lliure circulació de vehicles en els dos sentits de circulació i, fins i tot dels ciutadans» i que alguns d’ells «porten el rostre tapat per impedir la seva identificació a les autoritats».

«És evident que aquestes circumstàncies estan suposant una greu pertorbació als drets i llibertats tant dels veïns de la zona com dels ciutadans que pretenen legítimament fer servir l’Avinguda Meridiana, una de les principals vies d’accés i sortida de la ciutat de Barcelona i que sol estar especialment freqüentada en l’horari que la massa congregada impedeix la lliure i impertorbada circulació dels ciutadans. A més, aquesta situació està ocasionant uns greus perjudicis a comerciants, hotelers i restauradors de la zona afectada», indiquen en el text registrat. També aporten informes «imparcials» dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana que els desaconsellen.

Notícies relacionades

En aquesta direcció, afirmen que la «intencionada i continuada omissió d’adopció de resolucions» poden considerar-se «un acte prevaricador».

El diputat Matías Alonso ja va anunciar que el partit presentaria aquesta denúncia en la passada sessió de control al Govern. Alonso va acusar Buch de no protegir «els drets de la majoria de catalans» i donar «carta blanca» a l’ANC, qui comunica els talls a Interior i a la Guàrdia Urbana. «Les decisions que està prenent per evitar que es vulnerin els drets davant els talls arbitraris de forma continuada i, de vegades, si és precís, amb violència tindrà conseqüències per a vostè», va indicar.