CONSELL DE MINISTRES

El Govern nomena l'exministra Carmen Montón ambaixadora davant de l'OEA

L'extitular de Sanitat va dimitir per presumptes irregularitats en el seu màster a la Universitat Rei Joan Carles

undefined44980270 madrid  10 09 18  carmen monton  ministra de sanidad  durant180911112823

undefined44980270 madrid 10 09 18 carmen monton ministra de sanidad durant180911112823 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha nomenat aquest dimarts l’exministra de Sanitat Carmen Montón ambaixadora observadora permanent d’Espanya  davant de l’Organització d’Estats Americans (OEA). Montón va dimitir tres mesos després d’arribar al ministeri després d’una denúncia per haver plagiat presumptament el seu màster a la Universitat Rei Joan Carles. Un cas que la jutge Carmen Rodríguez-Medel va arxivar.

El Consell de Ministres ha procedit al nomenament de Montón. La nova ambaixadora davant de l’OEA va ser designada titular de Sanitat en el primer Govern de Pedro Sánchez, format el juny del 2018. Tres mesos després d’assumir el càrrec va dimitir després de difondre’s la denúncia, que era anònima. Quan va anunciar la seva renúncia va assegurar que no havia comès «cap irregularitat» i que tenia «la consciència molt tranquil·la».

Notícies relacionades

La jutge va arxivar el cas, atenent el criteri de la fiscalia, al considerar que no quedava «degudament acreditada la perpetració de cap infracció penal». En la denúncia s’afirmava que Montón va plagiar part del seu treball final de màster, incloent-hi 19 pàgines amb paràgrafs sencers de diversos autors que no va citar en la bibliografia. La fiscalia va considerar que això «manca de rellevància penal», tot i que una altra cosa era la responsabilitat administrativa en què haguessin pogut incórrer l’alumna i el professorat que va aprovar el referit treball.

Llicenciada en Medicina per la Universitat de València, Montón va ser també consellera de Sanitat, Consum i Benestar Social en el Govern de la Generalitat Valenciana.