LA XACRA DEL MASCLISME

JxCat s'inclina per la idea de cessar Bosch

La formació postconvergent creu «molt greu» el cas d'assetjament sexual de l'excap de gabinet del conseller d'ERC

Acusen els republicans d'ocultar informació a l'Administració pública

zentauroepp52118236 pla mitj  del conseller d acci  exterior  alfred bosch  dura200309131255

zentauroepp52118236 pla mitj del conseller d acci exterior alfred bosch dura200309131255 / Guifre Jordan

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Destacats integrants del grup de Junts per Catalunya (JxCat) es mostren obertament partidaris que el president, Quim Torra, cessi el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, d’ERC, pel cas d’assetjament sexual en el qual s’ha vist embolicat l’excap de gabinet de Bosch.

Els dirigents postconvergents argumenten que es tracta d’un cas greu per dos motius: perquè Bosch no traslladés el cas al protocol de Funció Pública per a aquest tipus de casos, i perquè s’hagi ocultat el cas a l’Administració.

La indignació a JxCat –en ple període preelectoral a Catalunya– es basa en el desconeixement que tenia Torra d’aquest cas fins que el diari ‘Ara’ ho ha divulgat. Consideren que el titular d’Exteriors ha gestionat la situació deixant-la en mans d’ERC en lloc de tramitar-la al si dels mecanismes de l’Administració catalana.

Segons aquestes fonts, la reunió d’aquest dilluns al matí del president amb Bosch al costat d’altres membres del Govern i de l’àrea jurídica no ha servit per aclarir el succeït, per la qual cosa la indignació amb ERC i amb el conseller es manté, a l’espera dels moviments que puguin fer els republicans.

Notícies relacionades

La prova d’aquest malestar és que, posteriorment a la reunió d’urgència d’aquest dilluns al matí, el titular de Funció Pública i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, hagi fet unes declaracions a TV-3 en què remarcava la gravetat dels fets.

La dirigent i regidora de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona Elsa Artadi ha deixat a la tarda oberta la porta a responsabilitats polítiques, ha denunciat opacitat i ha lamentat que el cas s’hagi ocultat durant mesos a l’Administració.