Dirigents de Ciutadans abandonen la manifestació de Madrid després de ser increpats

Increpen els polítics de la formació taronja amb crits de «fora, feixistes»

zentauroepp52689792 graf3809 madrid 8 3 2020   miguel gutierrez c   de ciudadano200308185830

zentauroepp52689792 graf3809 madrid 8 3 2020 miguel gutierrez c de ciudadano200308185830 / Rodrigo Jimenez

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Els representants polítics de Ciutadans que han acudit a la marxa del 8 de març (8-M) de Madrid han abandonat la manifestació per consell de la Policia després d’haver sigut increpats per alguns manifestants.

«En aquesta situació un se sent sobrepassat perquè a això un no s’hi acostuma, jo ja sé que ens passa i que ens van demanar que no vinguéssim, a nosaltres no ens faran fora d’enlloc: aquests carrers són de tots, aquesta causa és la nostra, de totes les dones que som aquí», ha denunciat la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís.

La política de Ciutadans ha assegurat, després d’abandonar la marxa a l’altura de la plaça de Neptuno, que «ningú que defensi el feminisme pot fer-ho fent fora dones de la manifestació».

«Estan fent fora dones que defensem el feminisme igual que elles, però és que a més a més, elles no defensen el feminisme perquè elles ens han fet fora, ens han exclòs, ens han discriminat. El feminisme és la causa de la llibertat, de la igualtat i del respecte», ha asseverat.

«Mereixem ser aquí. [...] L’any que ve tornem. Ens fa molta pena perquè la sensació que un té quan surt d’aquí expulsada per gent intolerant, agressiva, violenta, que insulta, em sembla que estan sent uns dèspotes», ha afegit.

Notícies relacionades

Al costat de Villacís han acudit a la manifestació la portaveu de la Comissió Gestora de Ciutadans, Lorena Roldán, els diputats Sara Giménez i Marcos de Quinto i la consellera de Cultura de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera de la Cruz.

Abans d’abandonar la marxa, els polítics de Ciutadans van marxar entre crits de «fora, feixistes» i van haver d’esquivar una barrera de persones assegudes a la calçada per tallar-los el pas.