¿VIATGE D'ANADA I TORNADA?

Valls continua coquetejant amb la seva tornada a la política francesa

«No he trencat amb París ni amb la política francesa», afirma a 'Le Monde'

El diari assenyala que diversos ministres especulen amb quina cartera li donarà Macron

zentauroepp49107106 barcelona 17 07 2019 entrevista a manuel  valls i galfetti  190719180639

zentauroepp49107106 barcelona 17 07 2019 entrevista a manuel valls i galfetti 190719180639 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual / Júlia Regué

Manuel Valls continua coquetejant amb la seva tornada a la política francesa. El seu salt a l’altre costat del Pirineu no va sortir com esperava. «¿Voleu fer fora Colau? Voteu Valls», sentenciava a la seva campanya electoral. Al final els seus vots van ser precisament els que van mantenir l’alcaldessa en el càrrec. Després de divorciar-se d’un Ciutadans en descomposició i confirmar-se que no seria ministre amb Pedro Sánchez, el regidor de l’Ajuntament de Barcelona ha començat a coquetejar amb la seva tornada a París.

Ho va fer la setmana passada en una entrevista a ‘Le Parisien’ i hi ha tornat aquest divendres en una altra a ‘Le Monde’, on l’ex primer ministre no descarta emprendre el viatge de tornada.

«No excloc res i no sé com serà el futur», insisteix a ‘Le Monde’, on assegura que, als seus 57 anys no està «totalment acabat». Assegura que no és «candidat a res» i que no té pla, però a la qüestió de la seva possible entrada a l’Executiu, respon que aquesta «és una elecció que no correspon més que al president de la República i al primer ministre».

Exteriors, Defensa i Interior

El diari assenyala que aquesta perspectiva està ben vista per diversos ministres, dels quals no dona els noms, però que destaquen que Valls pot ajudar a donar una imatge de «fermesa» i fer front a l’extrema dreta. I afirma que alguns especulen sobre la possibilitat que se li pogués assignar una cartera com la de Defensa, Exteriors o, més probablement, Interior.

Notícies relacionades

L’ara regidor de Barcelona explica que el debat polític a França li «apassiona perquè és (la seva) vida» i que ni està exiliat ni ha desaparegut, sinó que va regularment a París. «No he trencat amb aquesta ciutat, ni amb la política francesa», repeteix.

«És normal. Té oportunitats per tot arreu. També es va publicar que anava de ministre amb Pedro Sánchez. És el que té el fet de tenir de president de partit un primer ministre», expliquen fonts del partit a l’exalcade d’Évry que apunten que «de moment és tot rumorologia». «Ara mateix estem treballant en un acte el dia 26 de març. Continuem fent créixer el partit. I la prioritat és esperar a veure quina decisió prenem de cara a les autonòmiques».