A LES 18.45 HORES

Societat Civil Catalana tallarà avui parcialment els túnels de Vallvidrera

L'entitat constitucionalista preveu deixar-hi oberts dos carrils i manifestar-se durant 30 minuts

La iniciativa pretén respondre al bloqueig diari de la Meridiana per part d'independentistes

zentauroepp48096047-oscar190510212310-1557516343840

zentauroepp48096047-oscar190510212310-1557516343840

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Societat Civil Catalana (SCC) tallarà parcialment el trànsit aquest divendres a partir de les 18.45 hores a l’accés als Túnels de Vallvidrera des de Barcelona. Fonts de l’entitat afirmen que hi deixaran un carril obert a la circulació de vehicles i que el tall no s’allargarà més de 30 minuts seguint les instruccions de la Guàrdia Urbana, per protestar contra el bloqueig independentista a l’avinguda de la Meridiana de Barcelona, que fa 144 jornades que té el trànsit interromput entre les 20.00 i les 22.00 hores.

«Fins que els treballadors que passen el dia treballant a Barcelona no puguin tornar tranquil·lament a casa, els independentistes tampoc podran anar a esquiar tranquil·lament els caps de setmana», va defensar en roda de premsa el president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa.

La intenció de SCC era bloquejar els accessos a l’últim semàfor que hi ha a la Via Augusta abans de l’entrada als túnels de Vallvidrera, a l’altura del carrer de l’Hort de la Vila, cada divendres a la tarda, a última hora, fins que s’aturessin els talls a la Meridiana, però ara han rebaixat les expectatives i deixen en l’aire que repeteixin la seva acció. Fonts de l’entitat apunten que és una activitat «simbòlica i experimental» de solidaritat amb els veïns que pateixen el col·lapse a l’altra artèria de la ciutat. «No es planteja com una manifestació constitucionalista», apunten.

Sense risc de seguretat

Notícies relacionades

La Conselleria d’Interior no aprecia cap motiu de seguretat per impedir la celebració d’aquesta protesta i s’ha donat per informada de l’acció, com passa amb la que des del 14 d’octubre, després de la condemna a la cúpula de l’1-O, duen a terme cada capvespre grups d’independentistes a la Meridiana, que han comunicat que seran fins al 18 de març.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va defensar dimecres al Parlament que «agradi o no, no s’autoritza la manifestació segons la ideologia», amb referència al tall de la Meridiana. «És un dret inalienable i fonamental dels ciutadans», va afegir, i va dir que el dret a manifestació està protegit per la Constitució. Cs va assegurar que el departament està en mans de l’ANC, i Buch va replicar que «tenen una lògica d’un país que no és democràtic». «Mentre vostès qüestionen la Constitució, nosaltres ens adeqüem a la llei», va resoldre, i va concloure que «no es comet cap il·legalitat, sinó que es protegeix un dret».