Illa, sobre reconèixer Catalunya com a nació: «Per part del PSC, cap problema»

El ministre insta el Govern de Torra a plantejar aquesta demanda a la taula de diàleg

«Els socialistes catalans fa molt temps que diem que Catalunya és una nació», afirma

illa

illa / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
ACN

El ministre Salvador Illa, representant del Govern espanyol a la taula de diàleg amb Catalunya, ha assegurat que per part dels socialistes catalans «no hi haurà cap problema» a l’hora de «reconèixer Catalunya com a nació». Illa s’ha pronunciat així aquest divendres en resposta a Carles Puigdemont, que ha reclamat a Pedro Sánchez que reconegui Catalunya com a nació per «avançar» en el diàleg.

«Els socialistes catalans fa molt temps que venim dient que Catalunya és una nació», ha remarcat Illa en una entrevista a Rac-1. El ministre ha instat el Govern de Quim Torra a plantejar aquesta demanda a la taula de diàleg. Preguntat per si Sánchez acceptarà, Illa ho ha donat per fet. «Ja ho veurem; que s’exposi on s’ha d’exposar i que es concreti què vol dir», ha remarcat.

Illa ha volgut reforçar l’«aposta ferma» de l’Executiu de Sánchez pel diàleg: «Tothom té dret a exposar el seu punt de vista. Totes les demandes, i en particular aquesta, s’han de posar a sobre de la taula», ha afegit.

Notícies relacionades

El ministre s’ha pronunciat així sobre unes declaracions de Puigdemont a l’agència France Press en les quals defensava que «el primer pas» de la pròxima reunió de la taula de diàleg entre governs ha de ser que el Govern central reconegui Catalunya com a nació. Segons el parer de l’expresident, això obriria les portes a continuar avançant en pròximes reunions. 

El president, Quim Torrra, va avalar poc després la reivindicació de Puigdemont: «Efectivament, es tracta d’avançar. I avançar significa concretar».