LA POSTCONVERGÈNCIA

El sobiranisme moderat confirma la seva aposta per anar a les eleccions

El País de Demà, format, entre d'altres, per exdirigents del PDECat, aposta per recolzar l'aparició d'un nou partit

Aquest dissabte els integrants de la plataforma confirmaran la decisió, dibuixada en un document polític

zentauroepp49972221 poblet190921150729

zentauroepp49972221 poblet190921150729 / Mar Rovira

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La plataforma El País de Demà enllesteix el seu pas a la política, tal com va avançar EL PERIÓDICO el mes de desembre passat. El títol del document que es discutirà aquest dissabte entre els integrants d’aquesta associació no pot ser més directe: ‘Document de conclusions i síntesi del treball sobre el recolzament d’una opció política’. 

Es tracta d’un text de 30 pàgines a què aquest dissabte s’afegiran les conclusions però en el qual ja es dibuixa «una opció electoral» que reculli l’aspiració independentista «per vies democràtiques, complint la legislació i renunciant a la unilateralitat», i que permeti assumir els desafiaments de la societat catalana «amb criteris de transversalitat i de forma inclusiva». I que aposti per la negociació amb l’Estat i recolzi, entre altres qüestions, «la col·laboració pública i privada, l’atracció de talent, la innovació i la sostenibilitat assegurant el progrés social».

El text és un resum del document aprovat en una reunió a Poblet en què, entre altres qüestions, es juga per un pacte amb l’Estat amb diferents possibilitats, des de l’increment de l’autogovern  a una reforma constitucional que prevegi la possibilitat de la secessió de Catalunya.

Els objectius

Els impulsors d’El País de Demà tenen especial interès a fomentar qüestions de desenvolupament econòmic i innovació. En qualsevol cas, el pas que probablement faran els seus integrants aquest dissabte en una reunió a Barcelona serà el definitiu de cara a recolzar la creació d’un partit de centre sobiranista que provi de representar un espai que consideren orfe i que podria aconseguir recolzaments, afirmen, de votants del PDECat i d’espais moderats socialistes, entre d’altres.

Notícies relacionades

A la plataforma participen destacats dirigents de l’antiga CDC i el PDECat com Carles CampuzanoMarta PascalJordi Xuclà i Lluís Recoder, juntament amb exsocialistes com Esperança Esteve o Ramon Garcia Bragado, així com professionals liberals i persones de l’àmbit empresarial i acadèmic.

Abans del pas que aquest dissabte farà aquesta associació, el partit Units per Avançar, sorgit d’exdirigents i militants d’Unió, ja ha mostrat el seu convenciment que constituirà un partit amb aquesta entitat de cara a les pròximes eleccions catalanes.