Un grup d'estudiants intenta rebentar un acte d'Iglesias a la universitat

Diversos joves interrompen el vicepresident segon del Govern dient-li 'venobrers'

El líder dels morats demana un pacte a escala europea per frenar a l'extrema dreta

palbo iglesias universidad / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Fora ‘venobrers’ de la universitat» i «¡Visca la lluita de la classe obrera!». Amb aquestes proclames ha sigut increpat el vicepresident segon del GovernPablo Iglesias, quan ha començat a parlar a la Facultat de Ciència Política de la Universitat Complutense de Madrid, on va ser alumne i professor, per participar en el debat ‘Reaccionarisme i feixisme en el segle XXI’

El secretari general de Podem ha acudit aquest dimecres al campus de Somosaguas de la UCM per formar part d’un col·loqui juntament amb l’exvicepresident de Bolívia, Álvaro García Linera. L’acte ha transcorregut amb normalitat durant la intervenció del polític llatinoamericà. No obstant, quan Iglesias ha pres el torn de paraula un grup de joves que era present a la sala d’actes s’ha aixecat per corejar consignes contra el ministre de Drets Socials i Agenda 2030.

Davant dels crits de bona part de l’auditori contra els detractors, el líder d’Unides Podem ha demanat silenci i ha donat la paraula a un dels joves, que l’ha acusat de no fer res des de les institucions, de no atacar el capitalisme com el principal mal de la classe obrera i d’haver traït els seus principis. 

«Crec que dius algunes coses que són certes. Però sense cap paternalisme, la radicalitat que té un no està en el que diu, sinó en el que aconsegueix», li ha contestat Iglesias abans de tornar a ser interromput. «Jo t’he escoltat a tu, company», li ha etzibat el líder morat. Arribat a aquest punt, la resta dels alumnes han demanat que els detractors del vicepresident segon sortissin per poder continuar amb el debat. «Feixisme...», ha dit Iglesias reprenent el seu discurs. 

Reaccionarisme

El vicepresident segon del Govern ha assegurat que és necessari frenar al reaccionarisme que està agafant força en tots els països europeus. Així, ha assenyalat la necessitat d’apostar «per un acord europeu davant l’extrema dreta i en defensa de la democràcia». 

Segons ha explicat, aquest pacte s’hauria de sostenir amb dues potes, que suposen la «vacuna» contra l’extrema dreta: la protecció dels drets socials i del quart pilar de l’Estat del benestar i l’aplicació de política feministes

Notícies relacionades

«Europa ha de ser un referent del feminisme a escala mundial, el moviment històric de les dones és comparable al que significar el moviment obrer al segle XIX i XX», ha remarcat, coincidint amb la celebració aquesta setmana del Dia internacional de la Dona

A més, Iglesias ha demanat a tots els alumnes que es plantegin la importància de la llei de violència sexual que va aprovar aquest dimarts el Consell de Ministres: «Quan es planteja una llei feminista que té com a referent la llei del 2004 és necessari que entengueu que la importància històrica es mesura per la virulència dels seus adversaris. Aquests reaccionaris representen la reacció davant d’una revolució que ha de ser imparable i que us heu guanyat les dones als carrers».