L'alcalde d'Argentona reconeix abusos sexuals i actituds masclistes

La CUP el va expulsar al negar-se a assumir responsabilitats dimitint del càrrec

Diverses usuàries de Twitter denuncien tocaments i burles reiterades de l'edil

zentauroepp43744879 desenes de persones han donat suport a l alcalde d argentona200303160952

zentauroepp43744879 desenes de persones han donat suport a l alcalde d argentona200303160952 / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

L’alcalde d’Argentona  (Maresme), Eudald Calvo, va reconèixer aquest dimarts haver tingut «actituds masclistes i sexistes» després que diverses usuàries de Twitter l’acusessin d’haver perpetrat abusos sexuals. El primer edil va assumir els fets i va dir que el seu apunt a la mateixa xarxa social s’havia de llegir com «unes disculpes sinceres i honestes». Ara em toca reflexionar molt i treballar per canviar. Cal erradicar el masclisme de la societat i jo no he sigut conseqüent», va afegir. 

Calvo ocupa el càrrec des del 2015 i fins al desembre del 2019 era militant de la CUP. Els anticapitalistes el van expulsar del partit quan altres acusacions alienes a les denunciades a Twitter aquests dies van arribar a la seva comissió feminista i ell es va negar a acceptar les mesures establertes pel protocol d’agressions que requeria la seva dimissió com a alcalde. En passades eleccions municipals, es va presentar com a cap de llista en una coalició entre ERC, la CUP i els comuns, però des del partit neguen que aquesta llista tingués l’aval de la cúpula. 

La diputada cupaire Natàlia Sànchez va asseverar que la CUP «no queda al marge de l’estructura patriarcal»: «Afrontem aquesta realitat dura i hi plantem cara». I és que l’exdiputada Mireia Boya també va denunciar «agressió psicològica continuada» d’un altre company de files.

El relat

Notícies relacionades

Una de les víctimes de Calvo, amiga de la que llavors era la seva parella, va fer públiques des d’un compte anònim tres agressions que van tenir lloc fa 10 anys. Calvo la va grapejar i li va tocar els pits en diverses ocasions, després de la qual cosa, en lloc de disculpar-se, es va riure d’ella i ho va tornar a fer. Una altra usuària va afegir que fa tres anys també la va agredir: «Però no pots fer-hi res perquè és el Déu del poble i té una colla de masclets al darrere que t’intimiden on faci falta», va escriure.

«Dilluns van aparèixer a les xarxes socials algunes acusacions contra mi per haver tingut actituds masclistes i sexistes fa uns anys. Actituds que no justificaré ni discutiré perquè no crec que ara sigui el més rellevant; no em perdré en els detalls. Això vol ser una disculpa», va concloure Calvo.