REACCIÓ A L'ACTE DE PERPINYÀ

El PSOE reivindica Junqueras i rebaixa la influència de Puigdemont

«Com més cridin alguns contra aquesta taula, més útil serà», assenyala Cristina Narbona

undefined52591114 200302130321

undefined52591114 200302130321

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Dos dies després del multitudinari míting de Carles Puigdemont a Perpinyà, en el qual l’expresident va qualificar d’«estèril» el diàleg amb el Govern central i va cridar l’independentisme a estar preparat per a la «lluita definitiva», el PSOE ha volgut deixar clar que no creu que aquestes paraules alterin la recerca d’una entesa amb la Generalitat. Els socialistes, després de la reunió de la direcció del partit, han rebaixat la capacitat d’influència de Puigdemont i alhora han reivindicat la figura d’ Oriol Junqueras, el líder d’ERC empresonat pel referèndum de l’1-O, que va defensar l’organisme que reuneix l’Executiu central i el Govern a través d’un vídeo que va ser rebut amb xiulets d’una part dels presents a l’acte.   

«No creiem que això modifiqui el que està acordat a la taula de diàleg», ha assenyalat la presidenta del PSOE, Cristina Narbona. «En aquest acte tots els presents van tenir l’ocasió d’escoltar Junqueras, que va posar de relleu la taula de diàleg», ha afegit l’exministra.

«Cap engany»

Notícies relacionades

La taula, ha conclòs la dirigent socialista, «no és cap engany». I com més intents de boicotejar-la hi hagi, vinguin de la dreta o de l’independentisme català, més justificada serà la seva existència. «Com més cridin alguns contra aquesta taula, més útil serà. I aquí entren tant els que tenen una actitud radical en l’independentisme com els que creuen que no s’ha de parlar amb l’independentisme. Com més travetes hi posin, més forta serà la nostra aposta pel diàleg», ha dit Narbona.