El PSOE recorda que el seu límit és la Constitució

Lastra anuncia la llei de llibertat sexual per a la setmana del 8-M

zentauroepp52231590 adriana lastra200210094835

zentauroepp52231590 adriana lastra200210094835 / Marta Fernandez Jara

1
Es llegeix en minuts

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, persona de confiança de Pedro Sánchez i una de les negociadores, al desembre, de la investidura de l’actual president del Govern, va afirmar ahir que el seu partit continuarà dialogant amb els que no pensen de la mateixa manera que ells, però va advertir que continuarà defensant alhora la Constitució.

A voltes amb l’oració utilitzada al comunicat conjunt de la reunió de dimecres passat a la Moncloa entre les delegacions dels governs espanyol i català («seguretat jurídica»), Lastra va puntualitzar que el marc legal en què es mou el PSOE, i per tant regeix la seva actuació en la negociació amb l’independentisme, és «el que nosaltres vam fer, vam redactar, vam firmar i vam demanar el vot», és a dir, la Constitució.

En un acte a la localitat toledana de Menasalba, Lastra ha incidit que cal parlar d’«aquesta gran Espanya plural i diversa» que ha crescut tant els últims 40 anys perquè «el que volem els socialistes és seguir tots junts almenys quaranta anys més».

Per tot això, va dir que la seva força «parlaria i empatitzaria amb qui no pensa com nosaltres», és a dir, l’independentisme català.

Només ‘sí’ és sí

Així mateix, la també portaveu del Grup Socialista al Congrés, Adriana Lastra, va anunciar que el Govern aprovarà la llei que garantirà que només «sí» és sí, és a dir, la de llibertat sexual, la setmana de reivindicació del 8 de març

Lastra va cridar «a omplir els carrers del nostre país» diumenge que ve per «reclamar igualtat» i homenatjar les 13 dones assassinades aquest any víctimes de la violència de gènere.

«La violència de gènere mata tots els dies, s’anomena masclisme i hem de combatre’l als carrers i en les institucions», va dir, «tot i que algunes forces polítiques», amb referència a Vox, «diguin que no existeix».

Notícies relacionades

 

La dirigent del PSOE va assegurar que en aquest país «no tindrem una democràcia plena mentre el 50% de la població», és a dir, les dones, «senti que continua discriminada». H