A LA CORUNYA

Pablo Iglesias i la reina Letícia, junts, a Galícia per a un premi solidari

El vicepresident del Govern s'estrena com a ministre de jornada en un acte de la Fundació Princesa de Girona

undefined52536482 fotodeldia  graf8329  a coru a  28 02 2020   la reina letizi200228160201

undefined52536482 fotodeldia graf8329 a coru a 28 02 2020 la reina letizi200228160201 / Cabalar

2
Es llegeix en minuts

La reina Letícia i el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, han compartit aquest divendres un acte social a la Corunya, el primer en què un membre del Govern d’Unides Podem acompanya la reina.

Es tracta del Premi Social de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), la proclamació del qual ha presidit la reina al centre Ágora de la Corunya i al qual ha assistit Iglesias per ser el ministre de Drets Socials.

La reina i el vicepresident, que van viatjar junts des de Madrid, van arribar a l’Àgora minuts abans de les 11.30 hores, on van ser rebuts pel president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i l’alcaldessa de la Corunya, Inés Rey, entre altres autoritats.

La presència del vicepresident al costat de la reina ha suscitat una gran expectació al ser la primera ocasió en què el líder d’Unides Podem exerceix de ministre de jornada en un acte de la família reial.

Montero va cedir Illa

El passat 16 de gener, al cap de pocs dies de constituir-se el Govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem, la reina va participar en un acte sobre violència de gènere i s’esperava que l’acompanyés Irene Montero en la seva condició de ministra d’Igualtat. No obstant, l’Executiu va delegar en el titular de Sanitat, Salvador Illa, si bé Montero va al·legar que s’havia degut a motius d’agenda i que no hagués tingut cap problema en acompanyar la reina.

Iglesias, amb americana i sense corbata, i Feijóo han anat a la línia de la reina per saludar la directiva de la FPdGi, encapçalada pel seu president, Francisco Belil, xerrar amb els joves i conèixer els seus projectes per ajudar les persones grans a combatre la solitud.

Tant la reina Letícia com Iglesias i les autoritats han compartit algunes de les taules en què els participants han plantejat idees per acompanyar els grans.

L’objectiu és «oferir-los una cosa que després s’emportin a casa, la metodologia de generació d’idees que servirà per sempre, és igual que siguin cantants d’òpera, funcionaris o empresaris», ha explicat als periodistes la directora de la Fundació Princesa de Girona, la Mónica Margarit.

Impressores 3D a Kenya

Amb aquests premis, la fundació aspira «que els guardonats en 30 anys siguin premis Princesa d’Astúries o el Nobel», per la qual cosa estan concebuts com una «aposta de futur».

El repte ha durat al voltant de 180 minuts i, després de finalitzar entre aplaudiments, la reina i altres autoritats han mantingut una trobada amb el jurat d’experts, que va deliberar i va decidir a primera hora el guanyador del Premi Social 2020.

Notícies relacionades

El vencedor ha sigut el Guillermo Martínez, que treballa a Kenya en un projecte de fabricació d’impressores 3D per a persones vulnerables.

Aquests guardons, dotats amb 20.000 euros, reconeixen la trajectòria de cinc joves que hagin destacat per la seva actitud emprenedora i innovadora, així com per la seva capacitat de transformació, augmentant la seva visibilitat i presència social.