Casado acusa Sánchez d'amagar «fins on vol arribar» amb els independentistes

«Mai uns Pressupostos han costat tant a una democràcia», denuncia el líder del PP

Diu que el president comet «frau polític» i que el veu «agenollat» davant dels independentistes

undefined52492940 madrid 26 02 2020  politica   sesion de control al gobierno 200227123221

undefined52492940 madrid 26 02 2020 politica sesion de control al gobierno 200227123221 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado ha exigit a Pedro Sánchez que expliqui als espanyols tots els «detalls» del que va parlar ahir amb Quim Torra i la resta de dirigents independentistes a la Moncloa. El líder del PP considera que aquesta taula de diàleg, que es va celebrar per primera vegada entre el Govern central i el català, és el primer pas per acabar amb la unitat d’Espanya. Casado espera que el cap de l’Executiu comparegui de manera urgent a les Corts per retre comptes. «El Govern ens amaga fins on vol arribar (...) Cada dia del mes que es reuneixi aquesta taula exigirem transparència», ha avisat. 

Després d’acabar la sessió d’aquesta setmana al Congrés, els populars han convocat la premsa per a una «declaració institucional» de Casado, sense opció de preguntes, en la qual, amb un to greu, ha acusat el president del Govern de cometre un «engany massiu» per haver-se presentat a les eleccions generals prometent portar Carles Puigdemont davant la justícia, prohibir la celebració de referèndums il·legals i combatre l’adoctrinament educatiu i que ara el veu «agenollat» davant dels dirigents sobiranistes. «Estem davant d’un frau polític, una mentida legal i un desfalc de sobirania que no es pot tolerar», ha assegurat. 

Notícies relacionades

Segons l’opinió del líder del PP, aquest gir de 180º de Sánchez es deu al seu desig de perpetuar-se en el poder. A canvi de l’ajuda d’ERC (avui ha facilitat, amb la seva abstenció, que el Govern hagi aprovat el primer pas per als Pressupostos del 2020), Sánchez ha permès «l’obertura d’un període constituent per la porta del darrere, al marge de qualsevol previsió constitucional.» «De moment, ja han aconseguit que el Govern curtcircuiti la institució de la fiscalia general de l’Estat i que decreti una reforma del Codi Penal per consumar la impunitat dels presos colpistes. Mai uns Pressupostos li han costat tant a una democràcia», ha acabat.  

El líder conservador ha acabat la seva intervenció en una sala adjacent a l’hemicicle  avisant que el seu partit utilitzarà «tots els recursos democràtics al seu abast perquè l’interès general prevalgui». Veu el PP com la «salvaguarda de la seguretat jurídica en vigor».