Jové porta a la taula de diàleg el mateix model de llibreta Moleskine que li va intervenir la Guàrdia Civil

El quadern del president del Consell Nacional d'Esquerra contenia la informació amb què s'ha alimentat el sumari de l'1-O

zentauroepp52499745 jove200226173834

zentauroepp52499745 jove200226173834 / Gemma Tubert

1
Es llegeix en minuts
Xabier Barrena

La primera reunió de la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat ja ha començat al palau de la Moncloa aquest dimecres a la tarda. El president del Govern, Pedro Sánchezi la resta de ministres que formen part de la delegació de l’Estat s’han assegut amb la delegació catalana –encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra– en una taula rectangular estreta, allargada i de vidre a la Sala Tàpies, on el president espanyol rep les visites institucionals.

Notícies relacionades

Una de les anècdotes de la jornada l’ha protagonitzat el president del Consell Nacional d’Esquerra, Josep Maria Jovéun dels imputats en el judici del procés, que ha portat a la reunió una llibreta Moleskine, el mateix model que la Guàrdia Civil li va intervenir i que contenia la informació amb què s’ha alimentat el sumari de l’1-O.

Però la cosa no ha quedat aquí: el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch; la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i el mateix Jové porten el bolígraf lila de Carme Forcadell. I Bosch, que com a responsable de relacions institucionals del Govern és també el president de la comissió bilateral Estat-Generalitat, ha entrat a la reunió proveït amb una llista de greuges, tot i que en principi no té intenció de treure-la del maletí.