ELECCIONS CATALANES

Units per Avançar avala «aprofundir» converses amb el grup de Poblet

Espadaler indica que exploraran una nova aliança electoral però no dona per trencat el pacte amb el PSC

zentauroepp42354491 barcelona  01 03 2018 ple parlament  primer pleno de la legi181108113236

zentauroepp42354491 barcelona 01 03 2018 ple parlament primer pleno de la legi181108113236 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Units per Avançar ha acordat «aprofundir» en les converses que mantenen amb l’anomenat grup de Poblet, un col·lectiu partidari d’un catalanisme moderat que podria derivar en una nova formació política, de cara a un possible acord electoral a Catalunya.

Així ho ha explicat en declaracions a la premsa el seu secretari general, Ramon Espadaler, abans de la celebració del Consell Nacional de la formació a Barcelona. «Reconeixem que hi ha més sensibilitat i proximitat quant a plantejaments i visió de país amb el que representa El País de Demà i l’entorn de Poblet, i per tant, aprofundirem en aquest camí», ha afirmat Espadaler.

Units per Avançar s’obre així a explorar altres opcions electorals que vagin més enllà de l’actual acord que mantenen amb el PSC, en virtut del qual la formació ha obtingut representació en les institucions, entre aquests el tinent d’alcalde de Barcelona Albert Batlle i Espadaler mateix, que és diputat al Parlament, integrat al grup socialista.

«Alternatives electorals»

Espadaler ha indicat que en cap cas donen per trencada l’aliança amb els socialistes, un acord que valoren molt positivament i a què es mantindran «fidels», si bé ha precisat que ara és el moment de «treballar altres alternatives electorals».

No obstant, el també diputat al Parlament ha dubtat que sigui «viable» un projecte polític que vagi més enllà d’Units i Poblet i que també inclogui formacions com la Lliga Democràtica o Lliures.

Notícies relacionades

«Hem escollit una prioritat de diàleg que és amb l’entorn de Poblet», ha dit Espadaler, que creu que Units té l’«obligació d’explorar la generació d’un espai d’una oferta electoral que falta».

El grup de Poblet és un col·lectiu partidari d’un catalanisme moderat que podria acabar derivant en una nova formació política sobiranista i de centre, i entre les seves cares més visibles hi ha l’excoordinadora general del PDECat, Marta Pascal.