EN APLICACIÓ DE L'ARTICLE 100.2

Jordi Cuixart surt de la presó per anar a treballar

El líder d'Òmnium, que dirigeix una empresa a Sentmenat, també realitzarà tasques de voluntariat

«Continuarem treballant per la llibertat i l'amnistia», els ha dit als empleats que l'esperaven

cuixart / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit aquest dijous al matí de la presó barcelonina de Lledoners per anar a treballar a la seva empresa i a realitzar tasques de voluntariat. Aquesta sortida es produeix en virtut de l’aplicació de l’article 100.2 de règim penitenciari que permet als reclusos sortir a treballar i per realitzar voluntariats. És la primera vegada que Cuixart es beneficia d’aquest article.

Cuixart ha sortit a les 8.15 hores del centre penitenciari, ha saludat amb un «bon dia» els reporters gràfics que han captat el moment i s’ha introduït en un cotxe amb les dues persones que s’han desplaçat fins a Lledoners per recollir-lo.

La seva destinació és Sentmenat, on hi ha ubicada l’empresa que dirigeix, Aranow: Packaging Machinery, una empresa de subministraments industrials. A la seva arribada, que s’ha produït a les 09.30, ha sigut rebut per un grup de treballadors, als quals Cuixart s’ha adreçat. «Continuarem treballant per la llibertat i l’amnistia», els ha dit.

L’aplicació de l’article 100.2

El 6 de febrer, la junta de tractament de la presó de Lledoners va decidir concedir a Cuixart i a Sànchez  l’aplicació de l’article 100.2 del règim penitenciari que preveu la sortida de reclusos en horari diürn. Aquest article pretén afavorir la rehabilitació dels penats.  

Notícies relacionades

Amb l’aplicació de l’article 100.2, Cuixart podrà sortir cinc dies a la setmana durant 9 hores i mitja. Sànchez sortirà setmanalment tres dies i podrà estar 11 hores fora de presó. El líder d’Òmnium rep més dies de permís perquè treballarà i farà tasques de voluntariat. Sànchez només farà voluntariat. Tots dos tenen l’obligació de tornar al final de cada dia a Lledoners abans de les 20.00 hores per pernoctar a la cel·la.

Actualment a Catalunya hi ha 405 interns als quals s’aplica l’article 100.2. La junta de tractament, remarquen fonts de la Conselleria, la integren juristes, psicòlegs, treballadors i educadors socials, metges i mestres que són professionals independents.