DURANT NOU HORES

Forcadell podrà sortir de la presó tres dies entre setmana per fer voluntariat

L'expresidenta del Parlament també podrà cuidar un familiar d'edat avançada

La junta de Mas d'Enric flexibilitza el segon grau penitenciari com va fer amb els Jordis

forcadell / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La junta de tractament de la presó Mas Enric del Catllar (Tarragona) ha acordat permetre a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell sortir de la presó tres dies a la setmana, durant nou hores, per portar a terme tasques de voluntariat i cuidar un familiar d’edat avançada.

Segons ha informat el Departament de Justícia, la junta de Mas d’Enric ha acordat aquest dimecres flexibilitzar el segon grau penitenciari de Forcadell, mitjançant l’aplicació de l’article 100.2, igual que va fer la setmana passada la presó de Lledoners amb els Jordis.

Les sortides aprovades per Mas d’Enric per a Forcadell són d’aplicació immediata, tot i que han de ser avalades pel jutjat de vigilància penitenciària, prèvia consulta a la Fiscalia.

Nou hores diàries

El pla de sortides previst per la junta de tractament permet a Forcadell abandonar la presó un total de tres dies entre setmana, a raó de nou hores diàries, inclòs el desplaçament d’anada i tornada al centre penitenciari.

L’expresidenta del Parlament i de l’ANC, condemnada a onze anys i mig de presó pel Tribunal Suprem, ha aconseguit beneficiar-se del 100.2 després d’entregar la documentació pertinent al centre penitenciari que acredita que a les sortides que li concedeixin durà a terme tasques de voluntariat i es farà càrrec de la seva mare, d’edat avançada, han apuntat fonts jurídiques.

Els Jordis

La setmana passada, la junta de tractament de Lledoners va acordar flexibilitzar el règim dels Jordis: L’expresident de l’ANC podrà sortir tres dies a la setmana i cinc el líder d’Òmnium Cultural, per anar a treballar i participar en activitats de voluntariat.

La Fiscalia no s’ha pronunciat encara sobre el 100.2 aplicat als Jordis, tot i que es va oposar als permisos de 72 hores que la junta de tractament de Lledoners ha proposat per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a l’entendre que no estan penedits dels fets pels quals se’ls va condemnar.

La jutge de vigilància penitenciària, no obstant, va desatendre la Fiscalia i el dimarts mateix va acordar concedir aquest permís a Jordi Cuixart.

Notícies relacionades

En les últimes setmanes, els líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem han iniciat els tràmits per flexibilitzar el segon grau penitenciari en el qual la Generalitat els va classificar el mes passat i reunir la documentació necessària per acreditar que tenen la possibilitat de feina remunerada o de voluntariat fora de la presó.

El 100.2 el proposen les juntes de tractament de les presons –integrades per juristes, psicòlegs, educadors socials, metges i mestres– i els eventuals recursos s’esgoten a l’Audiència de Barcelona, a diferència de la classificació penitenciària, en què l’última paraula la té el tribunal sentenciador.