PER JUTJAR-LA A ESPANYA

L'Eurocambra anuncia l'inici del suplicatori contra Ponsatí

La remissió del cas a la comissió d'Assumptes Jurídics del Parlament Europeu era l'últim pas abans que comencessin les tasques d'aquest òrgan

zentauroepp51998918 files  in this file photo taken on november 14  2019 former 200128180732

zentauroepp51998918 files in this file photo taken on november 14 2019 former 200128180732 / NEIL HANNA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Parlament Europeu ha anunciat aquest dijous el començament del suplicatori contra l’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí, el procés per retirar-li la immunitat i poder ser jutjada a Espanya. 

«Les autoritats espanyoles responsables han remès una sol·licitud al president per aixecar la immunitat de Clara Ponsatí per poder facilitar la tramitació d’un procediment penal. D’acord amb el reglament intern, aquesta sol·licitud se sotmetrà a la comissió d’Assumptes Jurídics», ha informat en el ple la vicepresidenta de la institució Nicola Beer. L’eurodiputada catalana n’havia sigut informada abans de l’anunci en el ple.

La remissió del cas a la comissió d’Assumptes Jurídics de l’Eurocambra era l’últim pas abans que comencin les tasques d’aquest òrgan, que es prolongaran durant els pròxims mesos en paral·lel a les del suplicatori contra Carles Puigdemont Toni Comín. Després d’analitzar el cas i escoltar Ponsatí en una audiència a porta tancada, la comissió elaborarà un informe amb recomanacions que es votarà en el ple i que necessitarà una majoria simple per prosperar. La comissió parlamentària mai es pronunciarà sobre la culpabilitat o innocència del diputat.

Els tres grans grups de l’Eurocambra (populars, socialdemòcrates i liberals) ja havien deixat entreveure que votaran a favor de l’aixecament de la immunitat de Puigdemont i Comín, per la qual cosa s’entén que mantindran la mateixa actitud amb Ponsatí, tot i que el vot és nominal i no hi ha disciplina de grup.

També és probable que altres delegacions de grups més petits, com Vox als Conservadors i Reformistes, es mostrin a favor del suplicatori, mentre que el líder de la ultradreta d’Identitat i Democràcia, Marco Zanni, s’ha declarat partidari de rebutjar-lo.

Notícies relacionades

Amb l’inici del suplicatori a Ponsatí ja ha començat el procediment per aixecar la immunitat als tres líders independentistes catalans amb escó a l’Eurocambra, després que el de Puigdemont i Comín es posés en marxa el 13 de gener.

Ells ja tenen fins i tot assignat un ponent per al seu cas, el conservador búlgar Ángel Dzhambazki, mentre que Ponsatí sabrà qui és el seu previsiblement en la reunió de la comissió d’Assumptes Jurídics de dilluns vinent.