Viatges a la final de la Champions

El síndic de Greuges declararà el 18 de febrer davant el jutge del 'cas 3%'

Ribó va demanar comparèixer voluntàriament davant el jutge per aclarir els viatges que li va pagar un empresari

El Síndic és aforat davant el TSJC, però renuncia a aquest privilegi per evitar una exposició raonada

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ja ha posat data perquè el síndic de Greuges català, Rafael Ribó, aclareixi el viatge a la final de la Champions del 2015 que li va pagar l’empresari Jordi Soler, imputat en el ‘cas 3%’, que davant el jutge va afegir que el va portar de tornada a Espanya després de la final del 2009. Serà el pròxim dia 18 quan l’exdiputat d’ICV donarà les explicacions que consideri oportunes en relació amb aquests desplaçaments a la final del campionat de futbol europeu, segons van informar fonts jurídiques.

El càrrec del síndic de Greuges gaudeix d’aforament davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la qual cosa en el cas que el magistrat entengués necessari imputar-lo per un delicte de suborn impropi, com passaria si determinés que va ser complimentat amb aquests viatges per raó del seu càrrec, hauria d’elevar una exposició raonada a la seva Sala Civil i Penal per poder investigar-lo i, si fos necessari, jutjar-lo. 

Abans d’això va procedir a donar-li l’oportunitat de comparèixer al jutjat, prendre coneixement de les actuacions i declarar voluntàriament com a imputat. Ribó va recollir el guant i va renunciar expressament al fur, almenys en la seva primera declaració judicial.

Gairebé 40.000 euros

Notícies relacionades

Així podrà contestar a Soler, que el dia 3 passat va declarar que a més de proporcionar-los el vol i una furgoneta tant a ell com a la seva llavors parellai la seva filla per assistir a la final de Berlín del 2015, també el va convidar a viatjar en el seu avió privat després de la final de Roma, entre el Manchester i el Barça. La Guàrdia Civil xifra en «39.900 euros, fraccionat en tres trams de 13.300 euros facturats a nom d’Electromecànica Soler, Grup Soler Constructora i Soler Global Service», totes de l’empresari investigat», el desemborsament que va suposar el viatge a Berlín.

En la seva compareixença del setembre passat davant del Parlament, el síndic va assegurar no haver tingut «cap relació amb cap altra persona d’aquest viatge», però l’empresari, que va negar haver fet cap contracte amb el síndic de Greuges, també va admetre haver sopat en parella amb Ribó i Ramón Camp, exdiputat de CDC, que també va viatjar a Berlín.