reivindicacions agràries

Un grup d'agricultors esbronca Abascal per anar a la concentració davant del Ministeri d'Agricultura

Els participants recriminen al líder de Vox que intenti treure rendibilitat de la protesta

abascal / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presència del líder de Vox, Santiago Abascal, a la concentració del sector agrari davant del Ministeri d’Agricultura ha generat esbroncades per part dels assistents i crits en la seva defensa per part d’altres manifestants.

Abascal ha anat amb la presidenta de Vox Madrid, Rocío Monasterio, i el portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, a la concentració per donar suport al sector agrari. Després de la lectura d’un manifest per part dels organitzadors, el portaveu que ha llegit el text ha convidat els polítics a «marxar per donar protagonisme als representants del sector».

En aquell moment, Abascal se n’ha anat de la concentració i en aquell moment s’han produït diverses esbroncades i algun crit despectiu com «fastigós». Aquest grup d’agricultors li recriminaven que intentés treure  rèdit de la protesta. Davant d’aquesta increpació, altres agricultors li han mostrat el seu recolzament amb crits defensant-lo.

Noves manifestacions a Madrid 

Els manifestants que participen en la concentració davant del Ministeri han tallat el trànsit a l’altura d’Atocha per denunciar la situació que travessa el sector. «Volem reivindicar preus justos. Els agricultors no volem política. Les persones del camp portem vivint així 40 anys, portem en crisi 40 anys, reivindiquem preus justos», han indicat un portaveu dels manifestants, que pertany a una cooperativa agrària.

Les organitzacions UPA, COAG i ASAJA de la Comunitat de Madrid han convocat aquest dimecres una concentració de protesta davant del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per denunciar la «pèssima» situació que travessa el sector.

L’acte s’emmarca en el calendari de mobilitzacions que estan traient als carrers de tot Espanya els professionals del camp sota el lema #AgricultoresAlLímite amb l’objectiu de reflectir «la falta de futur» per a les seves explotacions agràries degut, principalment, a una rendibilitat a la baixa.

Cadena agroalimentària 

Per a això els agricultors i els ramaders demanaran al Ministeri i a la Comunitat de Madrid que treballi per reequilibrar la cadena agroalimentària per evitar els abusos que pateixen agricultors i ramaders per part d’algunes empreses de la indústria i la distribució, i que lluitin per una PAC «justa».

Entre les demandes dels agricultors i els ramaders a les Administracions hi figuren un sistema d’assegurances agràries «fort», la gestió de la fauna salvatge, impulsar un etiquetatge transparent, que presti especial atenció als sectors vulnerables com l’apícola, i el recolzament al sector agrari explicant la seva importància a la resta de la societat.

Notícies relacionades

Per representar aquesta denúncia, faran una ‘performance’ reivindicativa que representarà «la indispensable funció de l’agricultura i la ramaderia d’alimentar al planeta». «Per poder continuar alimentant la societat, necessitem que ens donin suport», han dit els organitzadors de la ‘performance’, que han convidat la població que hi participi, «perquè aquesta és una lluita per la sobirania i la seguretat alimentària de tots».