EL NOU TAULER POLÍTIC

Asens substitueix Iglesias com a president d'Unides Podem al Congrés

Reconeixement al cap de llista dels comuns

zentauroepp50679137 pla mitj  del candidat d en com  podem al congr s  jaume ase191031212253

zentauroepp50679137 pla mitj del candidat d en com podem al congr s jaume ase191031212253 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Jaume Asens es consolida com una de les peces clau d’Unides Podem al Congrés. El cap de llista dels comuns en les dues últimes generals substituirà Pablo Iglesias com a president del grup confederal al Congrés.

El mateix Asens ho ha confirmat en el seu compte de Twitter. «Serà un orgull presidir el grup confederal d’Unides Podem-En Comú Podem-Galicia En Comú agafant el relleu de Pablo Iglesias. Amb l’agenda progressista i de diàleg per bandera i amb la convicció que hi ha un horitzó plurinacional pel qual val la pena lluitar», ha expressat.

Aquesta decisió suposa un reconeixement per a Asens, que torna a posar de manifest la confiança que Iglesias diposita en ell, malgrat no haver-lo inclòs en el nou executiu. «Aquesta ha de ser la legislatura del diàleg. Hi ha poques contribucions millors a això per tenir al capdavant del nostre Grup Parlamentari Confederal algú com Asens. Un honor i una garantia deixar la presidència del grup a les teves mans, company», ha tuitejat Iglesias, que se centrarà en les seves responsabilitats com a vicepresident. El mateix passa amb Irene Montero, que deixarà la representació d’Unides Podem a Pablo Echenique per centrar-se en el Ministeri d’Igualtat.

Notícies relacionades

«Serà un plaer i un honor treballar mà a mà amb algú de la talla política de Jaume Asens», ha recalcat Echenique.

La capacitat d’Asens de bastir ponts amb els independentistes es veu clau per abordar la legislatura del diàleg. De moment el PSOE i ERC han acceptat la via Asens, de modificació del delicte de sedició en el Codi Penal, com el camí que pot facilitar la sortida dels presos, una cosa que tant Iglesias com els comuns han reivindicat com a clau per poder resoldre el conflicte català.