des de juny del 2018

La vicepresidenta de Maduro que es va reunir amb Ábalos té vetada l'entrada la UE per «minar la democràcia»

Brussel·les considera que Delcy Rodríguez ha «usurpat els poders» de l'Assemblea Nacional

delcy-rodrguez

delcy-rodrguez / Craig Ruttle (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta del règim veneçolà de Nicolás Maduro que va fer dilluns passat escala a l’aeroport de Madrid Barajas, Delcy Rodríguez, té prohibida l’entrada a l’espai de lliure circulació Schengen des de juny del 2018, quan el seu nom va ser inclòs a la llista de persones sancionades per la Unió Europea per ser còmplices de la repressió a Veneçuela.

Així consta al Diari Oficial de la Unió Europea que recull que Rodríguez va ser inclosa entre els sancionats el 25 de juny de 2018, que implica que té prohibida l’entrada a terra europeu i que els seus actius a la UE seran congelats. La Unió Europea ha inclòs a un total de 25 persones en el seu règim de sancions pels seus vincles amb la repressió de Maduro a Veneçuela.

Reunió amb Ábalos 

En el cas de la vicepresidenta i expresidenta de l’Assemblea Constituent que la UE considera il·legítima, la UE explica les sancions per les «seves accions» des de la comissió presidencial i des de l’Assemblea Constituent després per «minar la democràcia i l’Estat de dret a Veneçuela».

Notícies relacionades

En concret la fan responsable d’haver «usurpat els poders» de l’Assemblea Nacional i d’utilitzar-los per «perseguir l’oposició i impedir-li que formés part del procés polític» al país.

El ministre de Transport i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, es va desplaçar la matinada de diumenge a dilluns a l’aeroport madrileny de Barajas, i va tenir una trobada dins de l’avió amb la vicepresidenta i també amb el ministre de Turisme del Govern de Veneçuela. Aquest últim està de visita per la Fira de Fitur que se celebra a la capital.