AUDIÈNCIA NACIONAL

Declaren davant del jutge tres ex alts càrrecs policials superiors de Villarejo

El magistrat García Castellón prova d'aclarir si l'excomissari comptava amb el beneplàcit dels seus caps per a les seves activitats privades

zentauroepp49349246 12 07 2018 jos   manuel villarejo  arxiu   espa  a europa ma190812181631

zentauroepp49349246 12 07 2018 jos manuel villarejo arxiu espa a europa ma190812181631 / CEDIDA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Tres ex alts càrrecs policials estan citats entre dilluns i dimecres davant del jutge  de l’Audiència Nacional responsable del cas Villarejo, Manuel García Castellón, que prova d’aclarir si l’excomissari comptava amb el beneplàcit dels seus caps per a les seves activitats privades.

Són Agustín Linares, Eugenio Pino i Pedro Díaz Pintado, exdirectors adjunts operatius de la Policia Nacional a qui el jutge va cridar fa temps per aclarir si Villarejo tenia la seva aprovació, si bé la seva declaració va acabar suspenent-se.

Mentre que Linares i Díaz Pintado compareixeran com a testimonis, Pino –ja imputat en altres peces com Kitchen, sobre l’espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas a instàncies d’Interior el 2013– ho farà en qualitat d’investigat.

Castelló encara una setmana d’interrogatoris en què es preveu a més la declaració del mateix excomissari, en presó preventiva des de fa més de dos anys, i d’un ex alt càrrec d’Iberdrola. L’excomissari, per videoconferència, i el seu fill hauran de declarar davant del jutge dimecres sobre la presumpta contractació de Villarejo pel marit de la presentadora Ana Rosa Quintana, Juan Muñoz, i del seu germà per cobrar un deute d’un client de l’advocat i magistrat inhabilitat Francisco Javier de Urquía, a qui suposadament van fer xantatge.

Espionatge a ACS

Notícies relacionades

Un dia abans, dimarts, està citat José Antonio del Olmo, exresponsable de Control Corporatiu d’Iberdrola,  que serà interrogat en el marc de la peça en la qual s’investiguen els suposats contractes que va subscriure Villarejo amb la companyia per a presumptes treballs d’espionatge a ACS. També està imputat el que va ser cap de seguretat de la multinacional durant prop de dues dècades, Antonio Asenjo.

Del Olmo seria presumptament l’autor d’un suposat informe intern –del qual l’elèctrica no té constància– en el qual suposadament s’acusa la direcció d’ordenar espionatges i utilitzar factures falses, fets pels quals Iberdrola va demanar recentment la Fiscalia que obrís diligències contra ell.