El Parlament garantirà la paritat a la Mesa i en les comissions

La Cambra catalana aprova un pla d'igualtat que obliga tot el personal a acudir a formacions sobre gènere

zentauroepp50068474 pol parlament190926183212

zentauroepp50068474 pol parlament190926183212 / DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS)

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La composició de la Mesa del Parlament després de les eleccions del 21-D va deixar una fotografia que va avergonyir els grups parlamentaris: només hi havia una dona, Alba Vergés (ERC), i sis homes. Una imatge que no volen repetir, i ja han posat fil a l’agulla amb un nou pla d’igualtat que recull fins a 84 mesures per diluir les desigualtats de gènere a la Cambra catalana. Aquesta iniciativa incumbeix a tot el personal i s’aplicarà progressivament durant quatre anys, amb una partida pressupostària específica.

El protocol, que s’ha aprovat aquest dimarts amb l’aval unànime dels partits, introdueix la paritat de gènere com a criteri normatiu en la composició de tots els òrgans de decisió, incloent-hi la Mesa del Parlament i les taules de les comissions. A la Mesa actualment hi ha un 14,3% de dones (dues de set) i a la Diputació Permanent, un 26,1%. L’únic òrgan paritari actualment és la Junta de Portaveus. Només dues dones presideixen el seu grup parlamentari. La comissions són presidides en un 66,7% per homes, cosa que comporta una bretxa salarial.

Per equilibrar la capacitat d’influència de les dones és essencial una millor conciliació laboral, ja que en elles segueix recaient el treball no remunerat i les tasques d’atenció. Per això, l’informe aposta per ampliar els supòsits de la delegació del vot o incloure ajustaments al calendari de sessions del Parlament per «facilitar la corresponsabilitat». A més, preveuen habilitar un espai per a l’atenció familiar i la lactància.

D’altra banda, els diputats hauran de firmar una declaració de tolerància zero davant de la discriminació i l’assetjament en el moment de recollir la seva acta, i hauran d’acudir a una formació obligatòria sobre la prevenció de la violència masclista i LGTBI-fòbica. També hi haurà un protocol específic sobre aquest assumpte que custodiarà un òrgan concret al qual poder acudir en el cas d’agressions i consultes.  

Notícies relacionades

Quant a possibles modificacions en les regles electorals, advoquen per promoure les llistes cremallera per garantir que la proporció entre diputats i diputades sigui menor a dos punts percentuals (actualment hi ha una bretxa de 12 punts percentuals a favor dels homes) i estudiar la possibilitat d’establir la paritat en els cap de llistes, tot i que tot això requerirà canvis legislatius. Malgrat això, fan una crida a incentivar les quotes de gènere, els plans d’igualtat i els protocols contra l’assetjament sexual en les formacions polítiques.

Sobre la contractació del personal de la Cambra, insten a incorporar la perspectiva de gènere en els concursos d’accés, així com la promoció de la inserció laboral de les persones trans.