Junqueras: «Marchena hauria d'acabar condemnat»

El líder d'ERC afirma que la decisió del Suprem «marca un precedent» perquè situa els interessos d'un estat per sobre de la UE

zentauroepp51411976 junqueras191219101013

zentauroepp51411976 junqueras191219101013 / senal TV Tribunal Supremo Pool

1
Es llegeix en minuts
ACN

«Qui hauria d’acabar condemnat és Manuel Marchena». Amb aquesta contundència s’ha expressat Oriol Junqueras contra el Tribunal Suprem, que ha determinat, després d’analitzar la sentència del TJUE, que el líder d’ERC no té immunitat i que per tant no pot ser eurodiputat, decisió que el president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha assumit i per la qual avui Junqueras no podrà estar al costat de Carles Puigdemont i Toni Comín en el ple d’Estrasburg.

En una entrevista a TV-3, Junqueras ha qüestionat la manera en què el jutge Marchena ha actuat en tot el procés contra l’independentisme. El dirigent republicà ha destacat que la decisió del Suprem, que ignora la resolució del TJUE, «marca un precedent» perquè situa «els interessos particulars d’un estat», Espanya en aquest cas, «per sobre dels de la Unió Europea». 

Afegeix que amb la seva actuació, Marchena és «l’evidència més clara» que els condemnats en el judici de l’1-O són «presos polítics» i que la democràcia a Espanya està «en perill». «Com més tardin a rectificar, més drets aniran vulnerant i molt més dura serà la caiguda», ha vaticinat.

Vaticina que guanyarà «la batalla»

Notícies relacionades

Junqueras ha remarcat que «serà necessari continuar la batalla legal a Europa per fer que es compleixi la justícia europea» i ha assegurat que aquesta «batalla» la guanyarà. Per a això està disposat a «posar en marxa totes les vies polítiques i jurídiques per fer que es compleixi la justícia europea i es respecti la democràcia».

Malgrat tot, Junqueras ha opinat que la decisió del Suprem no deuria afecta la taula de diàleg entre PSOE i ERC. Sí que opina que el president del Govern, Pedro Sánchez, hauria d’estar preocupat: «La decisió del Suprem va en contra de la democràcia i situa a l’Estat espanyol enfrontat a Europa i a la seva justícia», ha argumentat. En aquesta línia, es mostra «convençut» que l’Executiu Sánchez-Iglesias «no vol iniciar el seu mandat desobeint Europa».