Aragonès: la Generalitat demanarà al Govern que es retiri dels judicis a l'independentisme

El vicepresident de la Generalitat afirma que aquesta serà una manera de substanciar el final de la repressió

zentauroepp51576971 pere aragones200104134001

zentauroepp51576971 pere aragones200104134001 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el Govern plantejarà en la taula de diàleg la retirada del Govern de les causes obertes contra l'independentisme com una de les vies per acabar amb la «repressió» i la via judicial.

Segueixi al minut l'actualitat política de Catalunya i Espanya.

«Serà una de les coses que posem a sobre de la taula, el final de la repressió. I passa, entre altres coses, per això [per la retirada del Govern d'aquestes causes]», ha dit aquest dimecres Aragonès en declaracions a Catalunya Ràdio.

ERC va facilitar ahir amb la seva abstenció la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern després d'acordar la formació d'una taula de diàleg entre l'Executiu central i el català per abordar possibles solucions a la crisi catalana.

«Un punt d'esperança»

Aragonès ha remarcat que té «un punt d'esperança» pel fet que Unides Podem formi part de l'Executiu central ja que es tracta d'una formació que «en el seu moment» va admetre «que hi ha una repressió», per la qual cosa entén que seran «aliats» en aquest sentit.

Opinió exprés (Auto)

Títol opinió (Auto)

Títol opinió (Auto)

Autor (Auto)

Càrrec (Auto)

Tot i així, ha puntualitzat que li correspondrà al Govern central elegir els seus representants, de la mateixa manera que el Govern elegirà els seus.

Notícies relacionades

D'altra banda, Aragonès ha assenyalat que les paraules de la diputada d'ERC Montse Bassa, que ahir va dir en la sessió d'investidura que li importava «un rave» la governabilitat d'Espanya, és la reacció pròpia d'una persona «que té la seva germana a la presó» i que el «dolor» que va expressar no només és el dels familiars dels presos sinó el que comparteix «una majoria de la societat catalana».

Visualitzar el dolor

«Va ser positiu que al Congrés es visualitzés que a Catalunya hi ha aquest dolor», ha conclòs Aragonès, que ha indicat que només es resoldrà «tornant a una qüestió política».