ABSENT DIUMENGE

La diputada que va faltar al Congrés té càncer però hi assistirà demà

Aina Vidal promet no perdre's aquest dimarts la votació de Sánchez

undefined47941403 politica  28 04 2019   noche electoral 28a elecciones genera200106114551

undefined47941403 politica 28 04 2019 noche electoral 28a elecciones genera200106114551

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La diputada d’En Comú Podem Aina Vidal,  que va ser absent en la segona sessió del debat d’investidura de Pedro Sánchez aquest diumenge, ha explicat que no va assistir a la votació perquè pateix càncer.

«Avui no he anat al votar al Congrés, i tardaré una temporada a tornar», ha explicat Vidal en un comunicat que ha compartit mitjançant les seves xarxes socials. «Tinc càncer. Un de rar, estès i agressiu», ha detallat.

La votació ha acabat amb 166 sís, 165 nos i 18 abstencions. Un total de 349 diputats han emès el seu vot, ja que Vidal no ha votat. El vot de Vidal tampoc hauria permès a Sánchez ser investit, ja que requeria la majoria absoluta, fixada en 175 vots.

En aquest sentit, i davant de les especulacions, la diputada ha assegurat que «no fallarà» a la votació d’aquest dimarts. «El 7 no fallaré. Per res del món em perdria una investidura que serà molt més que una votació», ha indicat.

Disculpes des de Ciutadans

«Guanyarem un Govern, un que tindrà la responsabilitat d’estar a l’altura d’una societat feminista, ecologista i que brama per recuperar justícia social. Un Govern que posi la vida al centre», ha continuat.

Notícies relacionades

Així mateix, ha detallat que confia «en el personal de la sanitat pública» i ha asseverat que se sap «acompanyada» per la seva família, família política i amics.

Un regidor de Ciutadans a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, li havia retret a Twitter si patia de «diumengitis» per la seva absència en els plens. Aquest dilluns, després del comunicat de Vidal, ha esborrat el tuit i ha publicat les seves disculpes.