Vox adverteix al PP i Cs que hauran de pactar amb ells a Múrcia i Madrid per treure els pressupostos

«Si el que pretenem és portar-ho a l'últim dia sense negociar res, anem per mal camí», avisa Espinosa

El portaveu ultra al Congrés assenyala la negociació pressupostària d'Andalusia com l'exemple a seguir

espinosa

espinosa

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El partit de Santiago Abascalté la clau dels pressupostos de Múrcia, la Comunitat de Madrid i del’ajuntament de la capital. Un poder del qual són conscients i amb què han advertit aquesta setmana al PP Cs, partits que governen en coalició als tres territoris. «Si el que pretenen és portar-nos a l’últim dia sense negociar res, anem per mal camí», els ha avisat el portaveu parlamentari al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros

Després d’unes negociacions a començaments d’estiu per construir els Govern regionals i el de la capital en què els d’extrema dreta van donar el seu recolzament a canvi de mesures programàtiques, ara exigeixen tenir influència en els pressupostos. En aquest sentit, Espinosa ha recordat que tant al parlament murcià com al madrileny, Vox està en l’oposició i no poden comptar amb el seu vot a favor sense condicions

«Com no s’arribi a acords, no hi haurà pressupostos, com és natural», ha resumit. A més, ha destacat el cas «singular» de la Comunitat de Madrid, on el Govern regional «ha decidit no presentar pressupostos» amb una actitud «mai vista». 

Notícies relacionades

També han posat èmfasi en la situació que s’està vivint a Múrcia. «No tenen cap pressa en presentar els pressupostos, han d’estar esperant a veure si a última hora cedirem en tot i acceptar que els presentin sense més història», ha explicat el diputat murcià Luis Gestoso. En aquest cas, ha insistit que «estan molt equivocats» perquè Vox continuarà exigint el compliment del pacte d’investidura i demandes concretes com «l’eliminació de xiringuitos».

Andalusia, exemple a seguir

Espinosa dels Monteros ha assenyalat que el «contraexemple» que s’hauria de seguir és la negociació pressupostària a Andalusia. «Les coses no són perfectes», ha dit abans d’assenyalar que, no obstant, «tots van cedir» facilitant «un acord raonable entre tots els partits que han de votar» aquests comptes públics.