EN UN DEBAT

Un diputat de Vox a Múrcia diu «conills» als fills de mares solteres

El PSOE demanarà la reprovació del polític a l'Assemblea Regional

captura-debate-tv-region-murcia ediima20191214 0406 51

captura-debate-tv-region-murcia ediima20191214 0406 51

1
Es llegeix en minuts
Efe

El grup parlamentari socialista a l’Assemblea Regional demanarà la reprovació del secretari primer de la Taula i diputat de Vox, Francisco Carrera, per assegurar en un debat televisiu que els fills de les mares solteres eren «conills».

Durant el debat en un programa de La7 Regió de Múrcia en què diputats autonòmics debatien sobre el descens de la natalitat a Múrcia, Carrera va assenyalar que la «solució normal» per augmentar el nombre de naixements no són les famílies monoparentals.

Aquesta afirmació va ser rebatuda per la parlamentària del PP Miriam Guardiola, qui li va etzibar que una dona pot tenir fills en solitari «perfectament», al que Carrera va contestar: «Conills».

Per aquestes «intolerables declaracions», el secretari general i portaveu parlamentari del PSRM-PSOE, Diego Conesa, ha anunciat que demanarà la reprovació del diputat de Vox a la cambra regional.

Per a Conesa, no es pot permetre que el secretari primer de la Taula de l’Assemblea Regional, ni cap representant polític menyspreï les mares solteres d’aquesta manera, i digui als seus fills «conills».

Notícies relacionades

«El PSOE continuarà estant sempre en la lluita per la igualtat real entre homes i dones, i no permetrem que en l’Assemblea, ni en cap lloc, es menyspreï les dones. Continuarem lluitant pels drets d’aquestes, perquè és i serà sempre la nostra bandera», ha assenyalat.

Es dona la circumstància que Vox va registrar una reprovació el passat mes de juliol contra la vicepresidenta segona de la Taula i diputada socialista, Gloria Alarcón, perquè es va absentar del debat d’investidura del president de la Comunitat, Fernando López Miras, per protestar per les negociacions del PP i Cs amb Vox per aconseguir conformar el govern de coalició. 

Temes:

Múrcia Vox