Pla de Prevenció

Interior reforça la seguretat antiterrorista pel Nadal

Intensifica els dispositius operatius i d'intel·ligència en llocs molt transitats

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

 El Ministeri de l’Interior ha ordenat un reforçd’especial intensitat de les mesures de seguretat antiterrorista amb motiu de les festes de Nadal que entrarà en vigor a les 00.00 hores d’aquest dissabte i es mantindrà fins a les 24.00 hores del 7 de gener.

Aquest reforç del nivell 4 –sobre 5– del Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista suposa, entre altres aspectes, un enrobustiment de la seguretat en els mitjans de transport i a les zones de grans concentracions derivades de les celebracions.

El nivell 4 d’alerta es va establir per primera vegada el juny de 2015 i va ser activat per a la Comunitat de Madrid amb motiu de la Cimera del Clima.

Reforç habitual

Aquest reforç, habitual en festes nadalenques, contempla un enrobustiment de dispositius operatius id’intel·ligència.

Va ser acordat i dissenyat en la reunió mantinguda aquest dijous per la taula d’avaluació de risc terrorista i ha sigut ordenat mitjançant un ofici de la Secretària d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior.

Quatre grans objectius

Notícies relacionades

El reforç comprendrà quatre grans objectius a fi de garantir la seguretat i el normal funcionament de l’activitat ciutadana, que inclou «controls aleatoris de vehicles i persones amb una elevada presència o trànsit de persones, incloses places, carrers, vies comercials, mercats ambulants nadalencs i edificis emblemàtics o en els quals es prevegin grans concentracions de persones».

S’intensificaran també les mesures previstes en el pla sobre grans centres i infraestructures de transports, com ara instal·lacions i mitjans de transport aeri, terrestre i marítim i s’extremaran les mesures i recomanacions de seguretat i autoprotecció dels efectius policials i de seguretat privada.