EL TAULER CATALÀ

Iceta avalaria una taula entre governs

Torra carrega contra el líder del PSC per assegurar que la trucada de Sánchez ja s'ha produït

El primer secretari socialista rectifica i ho atribueix a un malentès

50852868 60

50852868 60

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta ha assegurat aquest divendres que avalaria la possibilitat de crear «una taula de negociació entre governs» després que Oriol Junqueras hagi insistit que votaran ‘no’ a la investidura de Pedro Sánchez si no assumeixen aquest compromís. Ho ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio en la qual ha comentat que el president espanyol havia trucat al català. Després que Quim Torra i Carles Puigdemont neguessin aquest extrem, el primer secretari dels socialistes catalans ha rectificat, assenyalant que es tractava d’un malentès.

Puigdemont li havia exigit una rectificació davant de les «mentides i ofenses» a Torra. «És difícil pensar a fer creïble una negociació que es basa en mentides», havia assestat Torra.  «Al llegir ahir les declaracions del Govern i de l’entorn del president Torra menyspreant la trucada de Pedro Sánchez, vaig entendre que la trucada ja s’havia produït. Si de veritat es vol dialogar, l’actitud ha de ser ben diferent», ha explicat posteriorment Iceta, que també ha destacat que «el que és es contradictori és que després d’estar setmanes demanant la trucada ara diguin que no serveix de res».

Iceta ha afirmat en l’entrevista a Catalunya Ràdio que creu més en la negociació amb ERC que en les trucades de Sánchez a Torra. El líder del PSC ha valorat que l’important és que hi hagi diàleg, per sobre del format de la taula: «Una taula de negociació, i si ERC la vol entre governs, entre governs [...]. Em sembla bé, però també em semblaria bé si fos entre partits. Jo vull diàleg, i crec que molts ciutadans no entendrien que les dues parts que diuen voler dialogar no es posessin d’acord a com fer-ho», ha advertit Iceta.

Notícies relacionades

«Jo vull un acord, em portin el que em portin els diré que sí. Per alguns, aquesta negociació hauria de ser la solució definitiva a tot; per mi, és un començament», ha afegit Iceta, que veu impensable incorporar un mediador en una taula de negociació

El congrés de la consolidació

El primer secretari socialista afronta aquest cap de setmana el congrés de la consolidació. La consolidació del seu lideratge al capdavant del partit i la de la seva formació com el far antiindependentista. Iceta ha explicat a TVE que és possible que Sánchez no es pugui desplaçar al conclave de Barcelona per «algunes dificultats», però que en qualsevol cas es mantindran en contacte amb ell «donant-li suport en tot perquè pugui tirar endavant un projecte de govern i de país amb una orientació clarament progressista».