El PDECat accepta canviar de nom però sense dissoldre's en JxCat

La postconvergència s'obre a «transitar» cap a una estructura comuna

«JxCat no pot ser possible sense el PDECat», adverteix David Bonvehí

bonvehi / periodico

2
Es llegeix en minuts

Després de mesos d’un intens debat intern per definir el seu futur, amb controvèrsies internes entre seguidors de Puigdemont i els fidels a la postconvergència, el PDECat ha decidit que està disposat que es constitueixi com a partit Junts per Catalunya, però sense perdre la seva identitat com a formació política. «Junts per Catalunya no pot ser possible sense el PDECat», ha resumit el president del partit,David Bonvehí després d’una reunió extraordinària de l’executiva de la formació. «Continuem sent un gran partit, molt implantat i amb una estructura molt valuosa, no renunciarem mai a això», ha afirmat, rebutjant en tot cas la dissolució del partit hereu de Convergència.

S’aposta per una sola estructura, un sol partit, i sense tancar-se a cap fórmula –tret de la dissolució– per posar-se d’acord ambJxCati laCrida, es defensa que el PDECat encapçali aquest procés. Bonvehí ha deixat clar que hi ha un corrent intern favorable a fer que l’estructura del PDECat sigui la que generi aquesta estructura única. «Continuem apostant perquè l’acció política es faci a través del partit. El projecte del PDECat aspira a ser la peça clau de JxCat, acorda transitar cap a JxCat, entès com a projecte ampli, reconeix el lideratge del president Carles Puigdemont, i ens reafirmem en l’objectiu de la independència efectiva i governar les institucions per arribar a nivells més alts de benestar i progrés econòmic i social per al país», ha resumit Bonvehí respecte als acords adoptats.

Dissolució, no

En la compareixença amb tota la direcció –la vicepresidenta de la formació, Míriam Nogueras, ha participat en la foto inicial i s’ha absentat– Bonvehí ha apostat per un procés de negociació amb elsindependents de JxCat i la Cridaper confluir en aquest procés cap a la formació d’un sol partit.

Notícies relacionades

Després d’un procés de debat intern en què les bases han apostat per no perdre la identitati estructura del partit, Bonvehí ha plantejat que aquest procés de confluència es faci ben aviat. «Posem de relleu el nostre partit», ha insistit, però sense descartar cap fórmula. Preguntat sobre l’eventual dissolució del PDECat, ha remarcat que no és possible: «La dissolució no està sobre la taula, no l’hem plantejat, per crear un partit o una sola estructura, almenys durant molt temps hem de continuar sent un partit; la pregunta de la dissolució no pertoca».

Independentisme no uniforme

Respecte a la investidura dePedro Sánchez, Bonvehí ha afirmat que el PDECat considera que «actualment i amb les circumstàncies actuals» la posició és la de votar en contra. D’altra banda, sobre l’estratègia d’accés a la independència de Catalunya –confrontació amb l’Estat o diàleg–, el president del partit ha afirmat que hi ha hagut molt «debat intern», i que «és un partit que no és uniforme sobre aquest tema». Bonvehí ha afegit que el PDECat no descarta cap fórmula per accedir a la independència.