Formació del nou Executiu

Zapatero vol un Govern «com més aviat millor» i amb la composició que «coneixem»

Anima que aquest gabinet d'esquerres recuperi la cooperació al desenvolupament

zapatero

zapatero

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat avui que té «una preocupació» sobre la formació del futur Executiu, que desitja que es constitueixi «com més aviat millor i que sigui d’esquerres,amb el pacte progressista que ja coneixem».

En la seva visita a la XXV Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP25), que se celebra a Madrid, l’expresident va respondre a la pregunta de quina seria la millor combinació de govern per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i va manifestar que vol «que aquest govern d’esquerres es prengui seriosament i recuperi la cooperació al desenvolupament».

«Vull que el govern es constitueixi com més aviat millor i sigui d’esquerres amb el pacte que coneixem, amb Podem i la resta de forces progressistes», va declarar.

Sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Zapatero va participar a la Zona Verda de la COP25 en un acte que, sota el títol ‘L’Agenda de les agendes’, va reunir representants d’organitzacions ecologistes i de l’àmbit social per parlar dels ODS.

L’expresident de l’Executiu va estar acompanyat de la que va ser durant el seu mandat secretària d’Estat de Cooperació, Leire Pajín, a qui va agrair haver «liderat» l’impuls d’Espanya «al que signifiquen aquests objectius al món».

Zapatero va felicitar el Govern en funcions per l’organització de la Cimera del Clima en tot just tres setmanes i va assegurar que «tothom està veient allò que hem sigut capaços de fer» en aquest país; «hi haurà un abans i un després d’aquesta cimera», va vaticinar.

Liderar una diplomàcia intel·ligent

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, «Europa ha de liderar una diplomàcia intel·ligent, científica i social perquè països com la Xina, l’Índia, Rússia o els Estats Units es puguin comprometre decididament» a fer un pas contra la crisi climàtica.

Va lamentar «veure que alguns governants es riuen de la ciència i condemnen el seu país al desastre» i va augurar que la lluita contra l’emergència climàtica «dependrà de les pròximes eleccions als Estats Units i del fet que guanyi un president aliat amb els grans reptes del futur».