TROBADES A LLEDONERS

Els líders de CCOO i UGT visiten Junqueras i li demanen que faciliti la investidura

Unai Sordo i Pepe Álvarez han instat el líder d'ERC a avalar un govern progressista en uns moments d'incertesa econòmica

rosas50754660 ccoo unai sordo ugt pepe alvarez191105164737

rosas50754660 ccoo unai sordo ugt pepe alvarez191105164737 / Marta Fernandez Jara

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els líders de CCOO i UGT, respectivament, han visitat els últims dies a la presó de Lledoners el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i li han demanat que faciliti la investidura de Pedro Sánchez i un govern del PSOE i Unides Podem, segons avança el diari ‘El País’, que apunta que les trobades van ser iniciativa de Junqueras.

Álvarez va visitar Junqueras dijous passat, 28 de novembre, mentre que Sordo ho va fer aquest dilluns, 2 de desembre, acompanyat pel secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, segons confirmen fonts sindicals citades pel rotatiu. Sordo i Pacheco també es van veure amb Raül Romeva.

Tant Álvarez com Sordo van animar Junqueras a facilitar un govern progressista al més aviat possible davant dels riscos econòmics que tenallen Espanya. Tots dos van traslladar al líder d’ERCel discurs que estan defensant des de les eleccions generals del 28-A, que és necessari un govern d’esquerres que tingui estabilitat i pugui abordar els problemes de la ciutadania. 

«Nosaltres hem deixat clar que volem un Govern i hem dit quin preferim: el de coalició PSOE-Unides Podem», ha explicat Álvarez a ‘El País’. «A Espanya no es pot fer una majoria d’esquerres sense les esquerres catalanes», afegeix.

Per la seva banda, Sordo aclareix que en el seu cas, la cita es va forjar abans de les eleccions, després de la sentència del procés, però al produir-se ara, en plenes negociacions per a la investidura, un dels assumptes més importants de la trobada va ser la situació política i la necessitat que hi hagi un Govern d’esquerres al més aviat possible.

Reunió de CCOO amb Aragonès

En el marc d’aquests contactes, Sordo i Pacheco van acudir aquest dimarts a la seu d’ERC, on es van reunir amb el coordinador general del partit, Pere Aragonès, amb qui van valorar la situació política, segons ha explicat aquest dimecres CCOO en un comunicat.

Notícies relacionades

Els dos dirigents sindicals van demanar a Aragonès recolzar un Govern progressista a l’Estat per fixar com a prioritat polítical’agenda social per abordar «amb urgència» temes com ara la reforma laboral, el sistema públic de pensions, la vivenda, la política fiscal, el canvi de model productiu i polítiques energètiques, entre altres qüestions.

El sindicat va insistir a no deixar passar més temps en la constitució d’un Govern amb un programa progressista, perquè hi ha molt en joc: «Sobretot, per impulsar una solució política a Catalunya i frenar una extrema dreta xenòfoba, homòfoba, masclista, neofeixista i anticatalanista, amb polítiques socials que ofereixin expectatives de futur».