El Parlament exigirà la llibertat dels CDR empresonats per terrorisme

JxCat, ERC i CUP presenten una proposta de resolució que serà aprovada en el pròxim ple

parlament-otra-vez

parlament-otra-vez

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Parlament reclamarà l’excarceració dels set acusats de terrorisme en el ple que se celebrarà dimecres i dijous de la setmana que ve. Els grups independentistes han presentat una proposta de resolució conjunta en la qual exigeixen l’arxivament de la causa oberta per l’Audiència Nacional contra els membres delsComitès de Defensa de la República (CDR) investigats per pertinença a organització terrorista, tinença d’explosius i estralls.

En el text, JxCat, ERC i la CUP afirmen que la causa forma part d’«una operació d’Estat contra l’independentisme» i denuncien «la més que probable vulneració de drets fonamentals i les seves garanties processals». Així mateix, demanen que siguin traslladats a presons catalanes i que finalitzi el règim d’aïllament en què es troben alguns.

Amb la mirada posada en tribunals internacionals, insten les entitats especialitzades en drets humans a implicar-se en la investigació. En un altre punt condemnen la «politització i opacitat» de l’Audiència Nacional i s’acullen al fet que hagi sigut condemnada en diverses ocasions pel Tribunal Europeu de Drets Humans.

Segons fonts parlamentàries, representants dels comuns han participat en una reunió amb els familiars dels empresonats, tot i que no han firmat la proposta de resolució. No obstant, no descarten votar a favor, tot i que serà aprovada amb o sense els seus vots gràcies a la majoria independentista a l’hemicicle.   

«Presos polítics»

Notícies relacionades

En una roda de premsa al Parlament amb familiars i amics dels detinguts, Aurora Madaula (JxCat), José Rodríguez (ERC), Maria Sirvent (CUP) i Antoni Castellà (Demòcrates) han assegurat que els detinguts són «presos polítics» i han denunciat una «instrumentalització» del terme ‘terrorisme’. A més, han assegurat que «van patir intents d’interrogatori durant el trasllat i que van estar en custòdia policial 30 hores». «No pararem de lluitar pels motius que han portat aquests companys a patir repressió», ha etzibat Sirvent.  

Els familiars han mostrat el seu agraïment als independentistes i s’han compromès a «continuar dient i proclamant a tot arreu que no són terroristes, no són banda armada i que no existeixen els fets dels delictes pels quals se’ls acusa». «Som CDR i som bona gent. Demanem tres coses bàsiques: dignitat per a la nostra gent, llibertat i justícia. Us volem a casa», han conclòs.