20 set 2020

Anar al contingut

ACORD DE COL·LAORACIÓ

La Fundació de Víctimes col·laborarà amb Youtube per detectar continguts a internet que enalteixin el terrorisme

L'entitat espanyola es converteix en «comunicant fiable» a l'hora de denunciar els missatges i els vídeos

Europa Press

 

  / EFE / DAVID AGUILAR

La Fundació Víctimes del Terrorisme ha arribat a un acord de col·laboració amb Google per formar part del programa de Youtube Trusted Flagger i convertir-se en ‘trusted flagger’ o «comunicant fiable», un sistema que inclou entitats que revisen el contingut de la plataforma amb l’objectiu de detectar continguts que enalteixin el terrorisme.

Segons ha informat la Fundació de Víctimes, a Youtube es pugen 500 noves hores de vídeo per minut, i per això ha adoptat unes normes de la comunitat més clares respecte a aquells continguts –vídeos, comentaris o canals– que no volen allotjar en la seva plataforma, entre aquests, els que exalten el terrorisme, «malgrat que el volum de vídeos amb aquesta temàtica és pràcticament nul avui dia».

En el segon trimestre del 2019, nou milions de vídeos van ser eliminats de Youtube: 7,8 milions directament per Youtube, 786.000 de notificats per ‘trusted flaggers’ (oenagés i governs, com des d’ara la Fundació de Víctimes) i 362.000 de denunciats per usuaris directament. Qualsevol usuari pot notificar contingut inapropiat i Youtube promet revisar-lo en qüestió d’hores. El total de vídeos retirats representen l’1% de tots els vídeos vistos en la plataforma.

Amb aquesta col·laboració, la Fundació Víctimes del Terrorisme queda a disposició de totes les associacions i fundacions que treballen diàriament amb el col·lectiu de víctimes per activar el procediment de denúncia d’aquells vídeos de la plataforma de Google que puguin considerar-se de contingut lesiu, inadequat o inapropiat.