De Quinto i un diputat de Vox, a punt d'arribar a les mans al Congrés

La topada s'ha produït després que els parlamentaris d'extrema dreta ocupessin els escons que Ciutadans tenia en la legislatura passada

El diputado de Ciudadanos en el Congreso, Marcos de Quinto, durante la sesión de constitución de las Cortes para la XIV Legislatura en el Congreso de los Diputados, Madrid (España), a 3 de diciembre de 2019.

El diputado de Ciudadanos en el Congreso, Marcos de Quinto, durante la sesión de constitución de las Cortes para la XIV Legislatura en el Congreso de los Diputados, Madrid (España), a 3 de diciembre de 2019. / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

L’ocupació dels escons del Congrés dels Diputats ha provocat aquest dimarts, minuts abans del començament de lasessió constitutiva de la Cambra, una topada entre el diputat electe de Cs Marcos de Quinto amb un parlamentari de Vox.

Com en la sessió de la Diputació Permanent de fa un mes, una altra vegada Ciutadans i Vox han tingut un xoc a compte de l’ocupació dels escons, però aquesta vegada a l’hemicicle. L’incident s’ha produït després que els diputats de Santiago Abascal, segons la versió de Cs explicada a Efe, ocupessin la zona on s’establia el grup taronja en la XII legislatura.

L’incident

Ha sigut el diputat de Ciutadans Marcos de Quintoel que ha tingut un enfrontament amb algun parlamentari de Vox fins al punt de ser empès, segons algunes fonts parlamentàries, mentre que fonts de Vox han confirmat aquesta topada i han assegurat a Efe que ha sigut De Quinto que ha empès el diputat Luis Gestoso, que ha caigut a terra.

Notícies relacionades

A partir de les 8.30 hores els electes han pogut accedir a l’hemicicle i, com en la sessió de constitució del Congrés del 21 de maig, els de Vox han sigut dels més matiners. Han acudit a instal·lar-se als escons del grup central que tradicionalment han ocupat formacions nacionalistes i independentistes, tot i que el portaveu parlamentari del PNB, Aitor Esteban, i el seu company de grup Mikel Legarda han pogut ocupar els escons del grup que van tenir la legislatura passada.

Cs també ha anat a instal·lar-se al grup central, en la primera i segona files, on va ser en la XII legislatura. En l’anterior, la XIII, va ocupar la meitat del sector dret de l’hemicicle, al costat del PP.

Temes:

Congrés