després del 10-N

Arrimadas demana a Sánchez una reunió a tres amb Casado per un Govern constitucionalista

La portaveu de Ciutadans al Congrés destaca l'«aclaparador recolzament» que ha rebut la nova gestora del partit i assegura que les crítiques van ser «absolutament minoritàries»

arrimadas

arrimadas / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha anunciat que ha enviat una carta a Pedro Sánchez en la qual li reclama una reunió «a tres bandes», també amb el líder del PP, Pablo Casado, per parlar d’una «majoria de 221 escons».

La portaveu en funcions de Ciutadans i candidata a succeir Albert Rivera ha assegurat que l’«alternativa constitucionalista» del PSOE, el PP i Cs il·lusiona una majoria d’espanyols. Arrimadas considera un error que el dirigent socialista intenti revalidar la seva presidència amb l’abstenció d’ERC.

«Vull proposar una majoria de 221 escons moderats i constitucionalistes» per arribar a un acord que permeti posar en marxa un Govern que deixi fora els populistes, els nacionalistes i els separatistes, ha plantejat des de la Cambra baixa.

Polèmica amb la gestora

Arrimadas ha defensat l’«aclaparador suport» que ha rebut la nova gestora i ha dit que les crítiques van ser «absolutament minoritàries».

També ha restat importància a la polèmica interna marcada per les dures crítiques que han fet dirigents com ara el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea; l’exdiputat asturià Ignacio Prendes, i el conseller murcià José Luis Martínez, i s’ha mostrat favorable que Ciutadans s’obri al debat intern.

«S’han de respectar totes les opinions, i la immensa majoria dels afiliats pensem en el futur. No ens emportem unes opinions que són absolutament minoritàries», ha recalcat després d’incidir en el fet que la gestora es va aprovar en el Consell per una «amplíssima majoria i amb un suport aclaparador». 

Mesa del Congrés

Arrimadas augura que lesnegociacionssobre la composició de la Mesa de la Cambra duraran «fins a l’últim minut», donant a entendre que es poden prolongar fins a primera hora d’aquestdimarts, poc abans de les votacions per elegir els seus membres.

Notícies relacionades

A 24 hores de les votacions, Arrimadas ha explicat en roda de premsa que el seu candidat per a la Mesa, José María Espejo-Saavedra, està mantenint converses per buscarsuports a la seva candidatura, però de moment, «no hi ha resultats nous».

Ciutadans, que en l’anterior legislatura va comptar amb dos llocs a la Mesa, ara ja només tédeu diputats, amb la qual cosa necessita el suport d’un o diversos grups més per sumar almenys gairebé mig centenar de vots i així poder tenir representació.