'Manual de la desobediència civil'

Torra demana a l'independentisme més polarització i sacrificis

Ciutadans reclamarà que el president comparegui al Parlament per un tuit sobre les declaracions de l'escriptor Paul Engler

zentauroepp50508432 catalan regional president quim torra talks with a journalis191022083103

zentauroepp50508432 catalan regional president quim torra talks with a journalis191022083103 / Emilio Morenatti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat aquest dimarts a l’independentisme «escoltar atentament» unes reflexions de l’escriptor Paul Engler, que aconsella més polarització i alts nivells de sacrificis als catalans per obtenir la independència. Així ho ha expressat Torra en un tuit en què ha compartit una entrevista de Vilaweb a l’escriptor, que acaba de publicar el seu llibre ‘Manual de la desobediència civil’.

A la mateixa xarxa social, la portaveu de CiutadansLorena Roldán, ha qualificat al president com un «autèntic irresponsable» argumentant que «no n’ha tingut prou amb el caos de les últimes setmanes, que ara demana polaritzar més la societat i acceptar sacrificis». Així mateix, la líder del partit taronja a Catalunya ha anunciat que demanaran que Torra expliqui al Parlament a què es refereix amb aquest missatge.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la parlamentària de Catalunya En Comú PodemMarta Ribas, s’ha situat en una línia semblant a Roldán criticant també la «irresponsabilitat» de Torra i li ha demanat que convoqui eleccions, «pel bé de tothom».

En l’entrevista, Engler considera que tots els moviments socials s’han d’involucrar en la polarització i actuar «perquè la gent neutral passi a ser passivament favorable i després activament favorable, fins al punt de sortir al carrer, i sabent que altres persones seran molt més contràries a la causa». També admet no entendre la resposta de les autoritats espanyoles, que, segons la seva opinió, respon a la reacció pròpia «d’una dictadura, perquè en democràcies occidentals, com a Escòcia i el Quebec, la reacció no és mai repressiva». Al seu nou llibre ‘Manual de la desobediència civil’, motiu de l’entrevista a Vilaweb, Engler analitza i examina la no-violència com a mètode de conflicte polític per provocar canvis duradors.