Les notícies que marcaran el dia d'avui, dimecres 28 de novembre

La crucial reunió entre PSOE i ERC per negociar el recolzament a Sánchez i altres notícies que marcaran aquest dijous, 28 de novembre del 2019

adriana

adriana / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquest dijous l’actualitat estarà pendent de la reunió que aquesta tarda mantindran al Congrés PSOE i ERC per negociar el recolzament a la investidura de Pedro Sánchez. Aquesta serà una de les notícies que marcaran l’agenda d’avui. Les repassem a continuació.

Crucial reunió PSOE-ERC al Congrés

El PSOE i ERC encaren la cita d’aquest dijous amb bona disposició. Socialistes i republicans coincideixen a transmetre que hi ha possibilitats d’arribar a un acord per desencallar la investidura de Pedro Sánchez, prevista per a mitjans de desembre, però ni els uns ni els altres s’atreveixen a anticipar com acabarà tot. Un primer termòmetre de la negociació serà on se celebrarà la següent cita: a Madrid o a Barcelona. Seguim en directe tota l’actualitat dels contactes per aconseguir la investidura.

Baròmetre del CIS

En Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) dona a conèixer el seu Baròmetre d’Opinió corresponent al mes de novembre.

Tensió entre els EUA i la Xina per Hong Kong

La decisió de Donald Trump de recolzar, via projectes de llei, les protestes de Hong Kong amenaça de tensar de nou les relacions entre els EUA i la Xina. Pequín ja ha reaccionat amenaçant amb «contramesures» si continua immiscint-se. Mentrestant, la policia ha pres la universitat símbol de la resistència

Parlem amb el creador del ‘succionador de clítoris’

Notícies relacionades

L’èxit del mal anomenat succionador de clítoris, el Satisfyer, obre el debat sobre pros i contres. L’inventor de l’aparell, Michael Lenke, explica a EL PERIÓDICO els catastròfics orígens de la seva revolucionària creació.

Encesa dels llums de Nadal a Barcelona

Fidel a la tradició de l’‘era Colau’, l’ajuntament tornarà a activar aquest dijous oficialment la campanya de Nadal des d’un barri no cèntric, en aquest cas, a la plaça de Can Fabra, a Sant Andreu. El consistori ha intentat apaivagar els ànims dels comerciants aviciant els carrers que han sigut escenari de conflicte després de la sentència del procés per provar de dinamitzar la seva activitat comercial. En aquest marc nadalenc, el pessebre de l’ajuntament ha tornat a despertar polèmica.