DESPRÉS D'UNA DENÚNCIA DE SCC

El Tribunal de Comptes cita Puigdemont i Junqueras per les despeses de l'1-O

Els dos polítics hauran de declarar el 28 de gener junt amb Munté, Comín, Ponsatí, Turull, Romeva, Rull i Forn

20191128 463498 puigdemonttribunalese 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal de Comptes ha decidit citarl’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’exvicepresident, Oriol Junqueras, per al pròxim 28 de gener del 2020 per les despeses del referèndum d’independència de l’1 d’octubre de 2017, ha informat Societat Civil Catalana, que va presentar una denúncia davant d’aquesta institució.

Junt amb Puigdemont i Junqueras, el Tribunal de Comptes ha acordat citar també una trentena d’alts càrrecs del Govern, entre els quals destaquen els exconsellers Neus Munté, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Lluís Puig, Meritxell Serret i Santi Vila. El tribunal els ha citat a tots a les 09.30 hores el 28 de gener per a «la pràctica de la liquidació provisional» en relació amb les «despeses i pagaments pel referèndum il·legal» de l’1-O.

Entre els llavors alts càrrecs també citats figuren Amadeu Altafaj, Natàlia Garriga, Ignasi Genovès, Jaume Mestre, Antoni Molons, Joaquim Nin, Eva Maria Pardo, Teresa Prohias, Albert Royo, Jordi Serra, Francesc Sutrías, Josep Vidal, Rosa Vidal i Aleix Villatoro.

Pagament o embargament

Segons afirma Societat Civil Catalana (SCC), que igual com la fiscalia va presentar una denúncia contra els responsables de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 amb la finalitat que aquests polítics tornessin la despesa que va comportar, el Tribunal de Comptes requerirà els citats perquè paguin o avalin aquestes despeses i, en cas de no fer-ho, es procediria a l’embargament dels seus béns.

El tribunal especifica que els citats poden comparèixer personalment o «per mitjà de representant degudament acreditat per a la defensa dels seus drets o interessos».

També han sigut citats aquell dia els representants legals de les societats Advocats Catalans per la Constitució i Societat Civil Catalana, l’Advocacia de l’Estat i el Ministeri Fiscal.

10 dies per presentar al·legacions

Notícies relacionades

En la seva notificació, el Tribunal de Comptes adverteix els citats que les actuacions es troben a la seva disposició perquè en un termini màxim de 10 dies hàbils des que rebin la resolució puguin adduir al·legacions i aportar documents o altres elements de judici que estimin que hagin de ser tinguts en compte.

En un comunicat, SCC considera «absolutament necessari que els líders d’aquest projecte, que genera divisió i enfrontament i que està portant Catalunya a la ruïna econòmica, paguin fins a l’últim cèntim de diners públics que han utilitzat per executar-lo».