AQUEST DIVENDRES FORMALITZA EL SEU CESSAMENT

Margarita Robles substitueix temporalment Josep Borrell al Ministeri d'Exteriors després de la seva marxa a la UE

El cap de la diplomàcia espanyola ha sigut nomenat alt representant de la UE (PESC)

20191127 463405 roblese 1 31 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, assumirà temporalment a partir d’aquest divendres la cartera d’Afers Exteriors, UE i Cooperació després de la marxa de Josep Borrell, que l’1 de desembre començarà a exercir com a alt representant de la UE per a la Política Exterior, i Seguretat Comuna (PESC), segons ha confirmat la Moncloa.

Borrell renunciarà al seu càrrec aquest divendres, el Consell de Ministres formalitzarà el seu cessament i la seva renúncia serà efectiva amb la publicació del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) dissabte, 30 de novembre.

Notícies relacionades

No obstant, a l’estar el Govern en funcions, el cap de l’Executiu no pot nomenar un nou ministre, així que ha d’assignar a un altre membre del Govern el despatx ordinari dels assumptes del seu Departament.

Així va succeir ja quan la llavors ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va ser elegida presidenta del Congrés el mes de maig passat. Des d’aleshores, el titular d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, assumeix també les seves funcions.